Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o categorie socială se alătură protestelor: 'Guvernul fură în formă continuată din buzunarele noastre!'

Inquam Photos / Octav Ganea
protest transportatori

Încă o categorie socială se alătură protestelor: 'Guvernul fură în formă continuată din buzunarele noastre!'

Sindicaliştii din penitenciare transmit, sâmbătă, un mesaj de susţinere faţă de protestele spontane declanşate de către operatorii din transporturi şi de către fermieri, angajaţii din penitenciare anunţând, la rândul lor, că iau în calcul declanşarea protestelor şi în unităţile de detenţie. Sindicatele angajaţilor din penitenciare solicită, totodată, formaţiunilor politice AUR şi S.O.S. România „să stea departe de protestul legitim al fermierilor şi al transportatorilor, întrucât minimalizează efectele manifestării acestora”, relatează NEWS.RO.

Acuză AUR și pe Diana Șoșoacă

„Jos labele politice murdare de pe protestul fermierilor si al transportatorilor. Sindicatele din penitenciare somează partidele: AUR şi S.O.S. România să stea departe de protestul legitim al fermierilor şi al transportatorilor, întrucât minimalizează efectele manifestării acestora”, este mesajul transmis sâmbătă de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Sindicaliştii acuză, într-un comunicat de presă, că „partidele politice AUR şi S.O.S. România că vor să câştige capital electoral pe spatele fermierilor şi transportatorilor”, considerând că „participarea celor două partide politice la acest protest legitim minimalizează efectele acţiunilor protestatarilor, oferind posibilitatea politicienilor puterii să considere protestul lor ca fiind o acţiune imorală, cu iz politic şi de campanie electorală”.

„Inconştienţa partidelor politice AUR şi S.O.S. România de a se alătura protestelor fermierilor şi transportatorilor exclusiv pentru a câştiga capital electoral, acordă posibilitatea prim-ministrului Marcel Ciolacu să se ascundă în mod cinic şi să tragă de timp, fără să ofere vreo soluţie concretă reprezentanţilor celor două sectoare de activitate.

Taxele, impozitele şi accizele mărite pentru fermieri şi transportatori vor fi decontate de toţi românii, printre care se numără şi poliţiştii de penitenciare, întrucât aceste măsuri se vor regăsi în preţuri. Grupurile de lucru anunţate de Marcel Ciolacu reprezintă dovada clară că prim-ministrul României nu are nicio soluţie la revendicările reprezentanţilor fermierilor şi transportatorilor. Aceste grupuri de lucru sunt doar o strategie ieftină a PSD de a trage de timp, în speranţa că fermierii şi transportatorii vor abandona protestul”, se arată în documentul citat.

FSANP anunţă totodată că „susţine şi încurajează protestul legitim al fermierilor si al transportatorilor” şi că poliţiştii de penitenciare iau în calcul declanşarea protestelor. Motivele acestui tip de acţiuni sunt legate, conform federaţiei sindicale, de faptul că „Guvernul României întârzie nejustificat aplicarea legii salarizării unitare şi fură în formă continuată din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.