Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o excentricitate a lui Elon Musk: De ce s-a apucat controversatul miliardar - VIDEO

elon musk

Miliardarul Elon Musk, fondator al companiilor Tesla și SpaceX, a lansat o piesă rap pe platforma online SoundCloud, relatează hollywoodreporter.com, potrivit Mediafax.

Cântecul "RIP Harambe", care are o durată de două minute, a fost încărcat sub titulatura Emo G Records. Acesta este un tribut adus gorilei Harambe, care fost ucisă la Grădina zoologică din Cincinnati, SUA, în 2016, după ce un copil în vârstă de 3 ani a intrat în țarcul ei.

Nu este, însă, clar dacă vocea de pe piesă este a omului de afaceri sau dacă el a fost doar cel care a lansat-o. Musk a fost cel care a dat vestea publicării cântecului pe rețeaua de micro-blogging Twitter. Acesta a publicat mesajul "RIP Harambe" și titlul casei de discuri fictive sâmbătă. Mesajul a continuat: "Sunt dezamăgit de eșecul casei mele de discuri".

"RIP Harambe" a fost ascultat, până în prezent, de peste 800.000 de ori pe SoundCloud.

Citește și: Doliu în cinematografie - A murit partenera lui James Bond

Elon Musk este fondatorul companiei producătoare de maşini electrice Tesla şi numele din spatele companiei SpaceX, jucător important în transportul spaţial privat. S-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971, și s-a mutat în Canada la vârsta de 17 ani, iar, în 1992, s-a transferat la Universitatea din Pensylvania, unde a obținut diplome în economie și fizică.

El a fondat, alături de fratele său, Zip2, o companie de software care a dezvoltat un ghid online pentru industria de tipărire a ziarelor. În 1999, a înființat X.com, un serviciu de plăți online și prin e-mail, care, un an mai târziu, a fuzionat cu compania Cofinity, care deținea marca PayPal.

În anul 2002, Musk a obţinut cetăţenia americană, iar, ulterior, a fondat SpaceX, companie specializată în construcţia de vehicule spaţiale, și Tesla Motors.

În 2010, Elon Musk a apărut pe lista Time a celor mai influenţi oameni din lume. A servit ca model pentru celebrul personaj de film Tony Stark, din franciza de mare succes "Iron Man/ Omul de oțel".

În aprilie 2017, Tesla devenea cel mai valoros producător de maşini din SUA, iar averea lui Musk urca spre 15 miliarde de dolari.

În 2018, Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din domeniu. Decizia a venit după ce a publicat un mesaj pe Twitter, în care a anunțat, în glumă, că va lista la bursă compania și o va trece sub control privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.