Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o filială PSD merge cu Vasile Dîncu la Congresul PSD

adevarul.ro
vasile dincu

După ce PSD Bistrița-Năsăud a anunțat că-l susține la Congres pe fostul vicepreședinte PSD Vasile Dîncu la funcția de președinte al Consiliului Național, și PSD Tulcea a adoptat o decizie identică. PSD Arad a adoptat recent o rezoluție în care afirmă că, pentru șefia PSD, îi susține în această ordine pe: Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Radu Moldovan. Șeful interimar PSD, Marcel Ciolacu, a zis că-l respectă pe Dîncu, dar că acesta nu este membru PSD și o să se respecte Statutul PSD astfel ca ori Dîncu se înscrie în PSD dacă vrea să fie șeful CN al PSD, ori se schimbă Statutul astfel încât să fie permisă candidatura unui independent la funcție.

In urma ședinței Biroului Permanent Județean PSD Tulcea de luni, 10 februarie 2020, s-a decis susținerea lui Vasile Dîncu pentru funcția de președinte al Consiliului Național al partidului, în cadrul Congresului PSD.

„Credem că nu ne mai putem permite să dovedim slăbiciune - fiecare are contribuția sa, atât la succesele, cât şi la eșecurile partidului. Avem nevoie de oameni valoroși, oameni onești și responsabili. Considerăm că acest partid are nevoie de cât mai mulți oameni cu formă și fond, profesioniști care să aducă un nou suflu social-democrației. Trebuie să promovăm profesioniști cu maturitate politică, crezul nostru este ca ei sunt cel mai valoros capital și suntem convinși ca Prof. Dr. Vasile Sebastian Dîncu va forma o echipa de astfel de oameni, harnici şi onești care sa reflecte acest lucru, care să se opună cultului dezbinării, al dezinformării și al urii. Credem, de asemenea, că avem datoria să dăm ce este mai bun din noi, cu maturitate politică, seriozitate profesională și responsabilitate personală. Avem datoria de a fi responsabili față de cetățeni - sunt așteptări pe care trebuie să le îndeplinim și provocări la înălțimea cărora trebuie să ne ridicăm”, a transmis organizația județeană PSD Tulcea.

Vasile Dîncu a spus la Bistrița într-o conferință de presă că face parte dintr-un "nucleu" care şi-a propus să gândească o nouă strategie pentru PSD, una care să ţină cont de individualităţile fiecărei regiuni a ţării şi că din această echipă mai fac parte, printre alţii, Cozmin Guşă şi liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

"Noi lucrăm, ca să fiu sincer, şi Cozmin, şi cu Radu, participăm la un nucleu care gândim noua strategie a partidului, chiar dacă în mod informal. Noua strategie, pentru campaniile viitoare, va fi una foarte flexibilă, adică proiectul de campanie va fi naţional, însă pentru prima dată, cred, vom reuşi să impunem un adevăr care ne-a fost refuzat nouă, ardelenilor, de fiecare dată: ideea că zonele ţării sunt total diferite. Studiile mele de 25 de ani asupra electoratului m-au făcut să înţeleg un lucru care e foarte greu să îl priceapă mai ales cei de la Bucureşti. Transilvania şi Banatul, Maramureş şi Crişana se deosebesc de celelalte zone ale ţării prin următorul lucru, din punct de vedere sociologic: ardelenii vor din partea centrului libertăţi, diverse forme de libertate; cei din Moldova şi din sud vor mai mult resurse de la Bucureşti, pentru că sunt zone mai sărace. Şi atunci, şi campania trebuie să fie diferită", a declarat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.