Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o LOVITURĂ pentru Dinu Pescariu. Afaceristul rămâne sub CONTROL JUDICIAR

Inquam Photos / Octav Ganea
dinu pescariu dna

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marţi, ca nefondată, plângerea făcută de fostul jucător de tenis Dinu Pescariu prin care solicita ridicarea controlului judiciar, măsură luată împotriva lui de procurorii DNA în dosarul 'Microsoft 3'.

Pe 10 aprilie, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pescariu și Claudiu Florică pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Atunci, cei doi au atacat decizia de impunere a controlului judiciar, dar plângerile lor au fost respinse de instanțe.

Conform DNA, faptele au fost comise în contextul în care, în luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licențe Microsoft. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicațiilor, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislației în vigoare, decât prin organizarea unei licitații publice.

"În acest context, inculpații Pescariu Dinu Mihail și Florică Claudiu Ionuț, în calitate de reprezentanți în fapt/drept ai societății D.Con-Net AG, pentru a fi favorizați în câștigarea licitației publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Sandu Gabriel, căruia i-au și plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentința nr. 258/24.03.2016 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție-Secția Penală, în dosarul nr. 1191/1/2015, au fost condamnați Cocoș Dorin și Sandu Gabriel pentru trafic de influență)", susțin procurorii.

Citeşte şi: Judecătorii AU DECIS: Arhiepiscopul Tomisului NU SCAPĂ de măsurile preventive .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.