Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru DNA: achitare într-un dosar de corupţie

DNA

Curtea de Apel Târgu-Mureș a menţinut printr-o decizie pronunțată la 6 iulie sentinţa de achitare pentru infracţiuni de corupţie pronunţată anterior de Tribunalul Mureş. Instanţa de fond constatase anterior lipsa elementelor infracţiunii de abuz în serviciu, pentru care patru persoane din conducerea Romgaz Târgu-Mureş au fost trimise în judecată printr-un rechizitoriu al DNA Târgu-Mureş.

Citește și:  Sorin Grindeanu, declarație controversată: 'Manipulările pentru care până și Goebbels ar fi fost invidios trebuie să înceteze'

„În esenţă, inculpaţii au fost acuzaţi că ar fi decis înlocuirea unor conducte de gaz şi schimbarea traseului acestora fără ca această activitate să fi fost necesară. Prin sentinţa de achitare pronunţată de Tribunalul Mureş şi menţinută în urma apelului formulat de DNA, s-a stabilit că atâta timp cât conductele aveau durata de funcţionare depăşită, înlocuirea lor era o obligaţie a inculpaţilor. În egală măsură, s-a decis că atâta timp lucrarea a fost efectuată în regie proprie, iar noile conducte sunt tot proprietatea Romgaz nu există niciun prejudiciu produs acestei compani. În consecinţă, nu există niciunul dintre elementele infracţiunii de abuz în serviciu care le-a fost imputată directorilor din cadrul companiei.

Faţă de una dintre persoanele acuzate s-a dispus încetarea procesului penal, întrucât aceasta a decedat în timpul procedurii. În cursul procesului, inculpaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar după respingerea propunerii de arestare preventivă au fost sub control judiciar timp de aproape un an.

Doi dintre inculpaţi au fost asistaţi în tot cursul procesului penal de avocaţi din cadrul Chiriţă şi asociaţii”, informează societatea de avocați Chiriță și asociații.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.