Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Dragnea: Pro România, succes la Washington

Laurentiu Rebega/ arhiva personala
ghj

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, a anunțat pe pagina sa de facebook că a avut discuții la Washington cu oficiali ai Departamentului de Stat SUA. Rebega continuă astfel seria de întâlniri cu oficiali americani începută acum trei săptămâni împreună cu Victor Ponta atunci când Rebega și fostul premier au participat la Mic Dejunul cu Rugăciune de la Washington și au avut discuții cu mai mulți congresmani republicani. Contactele lui Laurențiu Rebega cu republicanii sunt mai vechi, datând încă din campania pentru prezidențiale a lui Donald Trump la care politicianul român a participat chiar pe teritoriul american, fiind prezent în noaptea alegerilor în sediul de campanie al actualului președinte al SUA.

Vezi și: Creștere HALUCINANTĂ! Cine este cel mai bine plătit pensionar în 2019 - TOTUL s-a aflat despre fostul procuror comunist

Europarlamentarul Pro România a spus pe pagina sa de socializare că ”Pro România a ajuns la Washington” și că în cadrul vizitei sale a avut „discuții extrem de interesante și aplicate în birourile Departamentului de Stat din SUA despre situația din Europa, cu accentul pe România, Moldova, Ucraina și Balcani. Din partea Departamentului de Stat au participat Brian R. Roraff, Director adjunct al Biroului pentru Afaceri Est-Europene, Tarek M. Fahmi, Director adjunct al Biroului pentru Politica și Implementarea Sancțiunilor, Paul E. Pfeuffer, Senior Advisor în cadrul Biroului pentru Afaceri din Sud-Estul Europei și Benjamin I. Lazarus, de la Direcția Ucraina din cadrul Biroului pentru Afaceri Est-Europene”.

”Sunt onorat să servesc România și să reprezint partidul nostru Pro România la acest nivel și să vorbesc despre interesele țării mele în discuțiile cu oficialii SUA din Departamentul de Stat. Astăzi și în următoarele zile sunt la CPAC (Conservative Political Action Conference) unde este așteptat și președintele SUA Donald Trump”, a adăugat europarlamentarul Pro România.

Ieri, chiar în timpul vizitei din SUA, Rebega a publicat încă un editorial în presa apropiată de republicani din Statele Unite în care militează pentru continuarea colaborării UE cu SUA și cu NATO în vederea asigurării securității europene.

„Nu e niciun secret că țările din Europa Centrală și de Est au privit spre SUA ca spre garanția lor de securitate, dar să nu uităm că și Europa Occidentală a făcut acest lucru în perioada Războiului Rece! O ruptură conjuncturală de SUA, determinată de interese economice de moment, ar fi o mare eroare. UE nu funcționează ca niște State Unite ale Europei și nici nu pare că va reuși vreodată acest lucru ca să poată să acționeze pe cont propriu în domenii atât de complicate precum apărarea și securitatea. Iar dacă luăm țările europene separat, acestea sunt prea mici prin comparație cu marile forțe militare ale secolului XXI, ca să se poată apăra singure. În plus, repet, apărarea și securitatea nu au fost priorități în Europa post-belică, pentru că această parte esențială a garantării prosperității și siguranței cetățenilor a fost realizată într-o strânsă colaborare cu SUA. Iar această constantă a ultimilor 74 de ani, cât s-au scurs de la finele celui de-al doilea război mondial, sau a ultimilor 70 de ani, dacă facem calculul de la data înființării NATO, nu poate fi rejectată fără riscuri majore pentru securitatea europeană”, a scris Rebega în editorialul său.

Europarlamentarul Pro România își încheie de altfel articolul cu un îndemn spre soluționarea diferendelor dintre UE și SUA: ” Europa nu își permite luxul să renunțe la NATO sau să se certe cu SUA, acesta este adevărul, ca să abordăm lucrurile în modul cel mai pragmatic cu putință. Nu trăim în vremuri liniștite și lipsite de provocări ca să putem să rămânem fără apărare, în timp ce filosofăm despre cea mai bună și cea mai ieftină soluție care să ne asigure pacea și securitatea. A venit momentul să fim realiști și să ne concentrăm pe îmbunătățirea a ceea ce avem, nu pe distrugere. Este aceeași situație ca și cu Uniunea Europeană, căreia toți putem să-i reproșăm multe lucruri și nerealizări. Dar soluție nu este desființarea ei, ci reforma și îmbunătățirea Uniunii în așa fel încât să se apropie mai mult de idealurile noastre și să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni. Într-un mod similar, putem îmbunătăți performanțele NATO și relația cu SUA, dar nu e cazul să plecăm în altă parte, nu avem unde. SUA și Europa trebuie să rămână împreună!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.