Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Novak Djokovic - Sârbul riscă să piardă poziția de lider în clasamentul ATP

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) nu va putea juca la Australian Open, după ce viza i-a fost anulat și a părăsit Melbourne iar ârbul riscă să piardă și poziția de lider din clasamentul ATP. Djokovic nu își va putea apără trofeul și va rata și oportunitatea de a deveni lider solitar în clasamentul titlurilor de Grand Slam, unde se află la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal, toți cu 20 de trofee, notează GSP.ro.

Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), finalist în 2021 și campion la US Open, a devenit principalul favorit la AO după interdicția lui Djokovic, iar rusul poate trece pe prima poziție a clasamentului dacă va triumfa la Antipozi.

Cu 11.015 puncte în prezent în clasamentul ATP, Djokovic își va pierde cele 2.000 de puncte acumulate anul trecut când a câștigat trofeul chiar împotriva rusului. Medvedev are 8.935 puncte în prezent și îl va depăși pe sârb dacă va câștiga turneul.

Un alt tenisman care poate ajunge lider este Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP). Acesta are în prezent 7.970 de puncte și, la fel ca Medvedev, are nevoie de trofeu pentru a-l depăși pe Djokovic.

Astfel, dacă unul dintre Medvedev sau Zverev câștigă primul Grand Slam al anului și devine noul lider ATP, vom asista la o premieră după 18 ani! Ultima dată când tenisul masculin a avut un lider mondial din afara Big Four (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray), a fost pe 1 februarie 2004!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.