DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Încă o realizare 'monumentală' din fulminanta carieră universitară a lui Gabriel Oprea

oprea

Şi-a pierdut funcţia din Guvern, influenţa politică i s-a diminuat, iar cariera universitară nu se simte nici ea foarte bine. Soclul liderului UNPR, Gabriel Oprea, este subminat încet şi sigur de lucrurile care ies la iveală despre măreţele realizări în "interesul naţional".

Un articol semnat de Andreea Pocotilă pe vice.com tratează cazul unei aşa-zise lucrări ştiinţifice menţionate în CV-ul generalului Oprea. Volumul poartă titlul "Dreptul internațional umanitar – Instrumente juridice internaționale", este semnat de prof. univ. dr. Gabriel Oprea, prof. univ. dr. Ion Suceavă și prof. univ. dr. Ionel Cloșcă, are aproape 700 de pagini şi nu este decât o culegere de texte de convenții internaționale, declarații, protocoale, tratate, procese-verbale, rezoluții, statute, legi din domeniul dreptului umanitar internațional. Potrivit autoarei articolului, autorii nu dezbat, nu analizează, nu compară aceste texte, ci doar le înșiră. Este, de fapt, o culegere de astfel de documente, pe care le poate găsi, oricine, oricând.

Vezi AICI cum a ajuns ilegal Gabriel Oprea profesor universitar!

Singura contribuție originală a autorilor este „Cuvânt înainte‟, a cărei primă frază sună astfel: „Monumentala lucrare pe care o prezentăm cititorilor are o triplă semnificație: răspunde unor imperative prezente și viitoare; este cea mai cuprinzătoare lucrare din domeniu; este foarte actuală.‟ Autorii revin, câteva rânduri mai jos: „Este cea mai cuprinzătoare lucrare publicată vreodată.‟

Nu este nimic ilegal, practica aceasta a culegerii de texte semnate se întâlnește și la nume mari în domeniu, scrie sursa citată, dar valoarea academică a unei astfel de lucrări este minimă, orice student la Drept poate aduna la un loc niște texte de convenții. Este însă nedrept față de cei care lucrează ani de zile ca să-și publice o lucrare, având în vedere că un CV stufos în cărți publicate te ajută să urci pe scara academică.

Volumul a fost publicat la Editura Regiei Autonome Monitorul Oficial, în 2003, pe când Gabriel Oprea ocupa funcția de ministru delegat pentru Administrația Publică, în Ministerul Administrației și Internelor.

Vezi şi: Cei 21 de doctori 'făcuţi' de Oprea. SRI nu-l mai lasă pe Oprea să coordoneze doctorate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.