Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară din UE consideră că stăpânește epidemia și relaxează restricţiile

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Autorităţile sanitare din Republica Cehă estimează că răspândirea noului coronavirus este sub control în această ţară, în pofida unei creşteri a noilor cazuri confirmate în ultimele zile, iar începând de luni se vor redeschide barurile, hotelurile şi vor fi relaxate regulile privind purtarea măştilor, relatează vineri Reuters.

Republica Cehă a fost printre primele ţări europene care au instituit în luna martie starea de urgenţă şi a aplicat măsuri foarte severe de limitare a epidemiei. Frontierele au fost închise atât pentru străinii care vor să intre în ţară, cât şi pentru cetăţenii cehi care ar fi dorit să plece în străinătate, s-a instituit carantina obligatorie pentru toţi cetăţenii cehi reveniţi în ţară, a fost sistat complet transportul aerian, s-au interzis deplasările neesenţiale, au fost închise şcolile, barurile, teatrele, cinematografele şi celelalte locuri unde se poate aduna multă lume, iar masca a devenit obligatorie pentru orice ieşire din casă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Violeta Alexandru aruncă bomba! Adio contractelor bănoase obținute de subcontractori. Muncitorii români vor avea alte beneficii în Germania

Această ţară se numără de asemenea printre acelea care au început cel mai devreme relaxarea restricţiilor antiepidemice, cele mai multe dintre centrele de retail şi terenurile de sport fiind acum redeschise, iar începând de luni se vor putea desfăşura evenimente publice cu până la 300 de participanţi şi vor fi redeschise şcolile şi bazinele de înot.

Potrivit ministrului ceh al sănătăţii, Adam Vojtech, etapa iniţială de relaxare a restricţiilor începută pe 11 mai nu a avut vreun efect advers. ''Nu s-a remarcat un trend negativ, încă este valabil faptul că Republica Cehă a gestionat situaţia foarte bine'', a spus el în faţa presei, adăugând că relaxarea restricţiilor va continua.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

Până vineri dimineaţă această ţară avea confirmate 8.757 cazuri de COVID-19, dintre care 306 decese. În prezent există două focare majore, în capitala Praga şi într-o zonă minieră din estul ţării unde au fost confirmate peste 100 de cazuri în rândul minerilor dintr-o singură mină şi al familiilor acestora. Creşterea de marţi a numărului noilor cazuri confirmate la 111, maximul lunii mai, a fost atribuită acelei mine. La Praga, unde în medie s-au înregistrat luna aceasta circa 13 de noi cazuri zilnice, acestea par a fi distribuite în toate zonele capitalei.

Citește și: Răsturnare de situație! Marcel Ciolacu și-a scris demisia în alb din conducerea PSD. Care este motivul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.