Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară europeană raportează penumonia misterioasă virală din China

mymed.ro
pneumonie

Încă o țară europeană raportează penumonia misterioasă virală din China

Există două cazuri de pneumonie - Mycoplasma pneumoniae - în Italia, înregistrate la copii internați cu simptome respiratorii, raportate de laboratorul de referință de la Perugia, informează Rador Radio România.

Unul dintre cazuri se referă la săptămâna 47 din 2023 și este o coinfecție cu Rhinovirus, în timp ce celălalt se referă la săptămâna curentă, iar datele sunt în concordanță cu așteptările din această perioadă, evidențiază buletinele de supraveghere RespiVirNet din cadrul Institutului Superior al Sănătății. Diverse focare au fost deja înregistrate în China, unde a fost semnalată inițial bacteria, dar și în Franța.

"Monitorizăm situația din China și, încă o dată, am observat o creștere generală a infecțiilor respiratorii acute din cauza unui număr de agenți patogeni diferiți, inclusiv gripa, care este în creștere. Pneumonia Mycoplasma a crescut în ultimele două luni și acum pare să fie în scădere ușoară", a explicat în ultimele zile Maria Van Kerkhove, manager tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). "Colaborăm cu rețelele noastre clinice și cu medicii care lucrează în China, pentru a înțelege mai bine rezistența la antibiotice, care este o problemă în întreaga lume", a adăugat Van Kerkhove.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.