Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bacteria misterioasă din China a ajuns în Europa: 'recrudescenţă neobişnuită a cazurilor de infecţii respiratorii'

Respira in siguranta
respiratie plamani

Bacteria misterioasă din China a ajuns în Europa: 'recrudescenţă neobişnuită a cazurilor de infecţii respiratorii'

O "recrudescenţă neobişnuită a cazurilor de infecţii respiratorii" cu bacteria Mycoplasma pneumoniae este observată în prezent în Franţa, după China, au avertizat miercuri autorităţile sanitare din această ţară într-o scrisoare transmisă de urgenţă profesioniştilor din domeniul sanitar, informează AFP, relatează Agerpres.

Marea majoritate a infecţiilor sunt benigne şi se vindecă spontan, însă unele cazuri pot necesita spitalizare, se arată în scrisoarea directorului Direcţiei Generale de Sănătate (DGS), responsabil cu monitorizarea şi siguranţa sanitară în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de cazuri de boli respiratorii în China şi a cerut autorităţilor chineze informaţii mai detaliate, făcând apel la populaţie să se protejeze mai bine.

"Am vorbit cu directorul general adjunct al OMS, facem un bilanţ în fiecare zi", a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Aurélien Rousseau, la Franceinfo, întrebat despre acest subiect.

"Autorităţile chineze (...) sunt conştiente de reapariţia pneumopatiilor asociate unei bacterii numite mycoplasma. O cunoaştem bine (...), nu este un virus", a adăugat el.

"Mycoplasma pneumoniae este o aşa-numită bacterie 'atipică' responsabilă de infecţii respiratorii, foarte frecvente la copiii cu vârsta de peste 4 ani şi la adulţii tineri", a precizat DGS.

"Este o bacterie care răspunde foarte bine la antibiotice specifice, iar noi le avem în ţară", a subliniat Aurélien Rousseau.

"Avem un stoc de şase luni pentru aceste produse, dar în prezent asistăm la o înmulţire a acestor bacterii, ca în toate ţările europene", a adăugat el.

Ministerul francez al Sănătăţii a precizat că agenţia de sanitară Santé publique France (SpF) îşi continuă analizele la nivel naţional pentru a determina caracteristicile şi dinamica actuală a epidemiei.

În plus, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor şi a Produselor Sanitare (ANSM) "monitorizează îndeaproape consumul de antibiotice utilizate în perioada de iarnă, în cadrul luptei pentru combaterea penuriei de medicamente".

La începutul lunii noiembrie, ministerul a solicitat grupurilor farmaceutice şi farmaciştilor să îşi ia o serie de angajamente pentru a combate penuria anumitor medicamente, o problemă deosebit de acută iarna trecută.

Vezi și: Croaţia, afectată de o epidemie de tuse convulsivă: specialiștii dau vina pe activiştii anti-vaccin şi imunitatea mai scăzută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.