Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un atac asupra teritoriului Arabiei Saudite a fost respins astăzi, susțin oficiali militari

arabia

Forţele aeriene ale Arabiei Saudite au afirmat marţi că au distrus o rachetă care a fost trasă asupra oraşului saudit Yanbu dinspre Yemenul vecin, a anunţat canalul local de televiziune Al Arabiya, citat de agenţia Xinhua, preia Agerpres.

Racheta, care a fost trasă din Yemen de către miliţiile houthi, face parte din atacurile frecvente împotriva diferitelor zone ale regatului, în principal oraşele de graniţă. Arabia Saudită duce un război împotriva miliţiilor houthi în Yemen, sprijinul guvernului yemenit exilat.

Vezi și: Președintele Afganistanului condamnă atacul sinucigaș cu bombă și susține fatwa reprezentanților religioși asasinați

Purtătorul de cuvânt al coaliţiei sub comandament saudit din Yemen, colonelul Turki al-Malki, a declarat într-o conferinţă de presă luni că oraşul yemenit Saada este încă folosit drept principală rampă de lansare pentru rachete balistice.

Potrivit declaraţiilor sale, coaliţia depune eforturi pentru sistarea contrabandei cu arme iraniene către miliţiile houthi prin portul Hodeida, lansând mod repetat acuzaţii potrivit cărora Iranul se află în spatele instabilităţii din Yemen prin acordarea de sprijin continuu rebelilor houthi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.