Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un bărbat de culoare împușcat 'din greșeală' de poliția din SUA

american police

Şeriful comitatului Los Angeles a recunoscut marţi că un bărbat de culoare a fost ucis din greşeală de către un poliţist în timpul unei confruntări cu un suspect în urma furtului unei maşini, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

În vârstă de 27 de ani, Donnell Thompson a fost împuşcat mortal la 28 iulie la Compton, suburbie a Los Angeles-ului, în timp ce poliţiştii îl urmăreau pe suspectul de furt, care ar fi tras asupra lor. 

Biroul şerifului a afirmat iniţial că Thompson corespundea descrierii unuia dintre cei doi suspecţi, conform cotidianului local Los Angeles Times. 

Marţi, şeful biroului de omucideri al poliţiei, Steven Katz, a revenit asupra acestor declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă. 

"Am ajuns la concluzia că nu există probe că Thompson ar fi participat la furtul maşinii sau la agresiunea asupra ofiţerilor" de poliţie, a indicat el. 

Nicio armă nu a fost găsită asupra lui Thompson. 

"Şoferul maşinii (furate) a tras asupra agenţilor care îl urmăreau, după care a avut un accident", şi-a abandonat maşina şi a fugit pe străzile din vecinătate. 

"Ofiţerii l-au găsit pe Thompson (...) la puţin timp după ce l-au arestat pe suspectul care a tras asupra lor. Ei au fost alertaţi de prezenţa sa de către un vecin care a sunat la numărul de urgenţă", se detaliază în comunicat. 

Thompson era întins pe o peluză "într-o poziţie care îi ascundea una dintre mâini şi nu s-a supus mai multor ordine" ale poliţiştilor, care au crezut că ar putea fi înarmat şi că ar avea legătură cu furtul maşinii, dar şi că ar fi putut fi cel care a tras asupra lor, se adaugă în comunicat. 

Thompson s-a ridicat şi 's-a năpustit asupra agenţilor', dintre care unul a tras în el. 

Agentul care a tras, suspendat din funcţii, a fost detaşat pe un post administrativ, a precizat biroul şerifului. 

Incidentul survine la doi ani de la moartea lui Michael Brown, un tânăr de culoare de 18 ani neînarmat ucis de un poliţist alb la Ferguson, în Missouri. Respectivul incident a declanşat manifestaţii pentru a denunţa violenţele poliţiei împotriva persoanelor de culoare şi a reaprins tensiunile rasiale în toată ţara. 

Sora mai mare a lui Thompson, Matrice Stanley, a declarat presei marţi că fratele său - care avea 59 de kg şi 1,60 înălţime - suferea de retard mintal. "Ni s-a spus că are de fapt mintea unei persoane de 16 ani", a subliniat această infirmieră de 44 de ani, susţinând că prejudecăţile rasiale au judecat un rol. 

Fratele mai mare al lui Thompson, Dwayne Hill, a cerut la rândul său autorităţilor să prezinte scuze şi a făcut apel ca numele fratelui său 'să fie curăţat.'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.