Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un cadavru găsit sub dărâmăturile imobilelor vechi surpate la Marsilia: numărul celor decedați ajunge la opt

www.theguardian.com
cutremur Ischia Italia

O a opta persoană decedată a fost găsită în dărâmăturile imobilelor care s-au surpat luni la Marsilia, au anunţat vineri pompierii marini, relatează Reuters, informează News.ro.

Această a opta victimă este o femeie, au precizat ei.

Numărul imobilelor evacuate în acest cartier din centrul oraşului - unde două, iar apoi un al treilea imobil s-au surpat - a crescut, ca o măsură de securitate, a anunţat într-o conferinţă de presă prefectul regiunii Provence-Alpes-Côte d’Azur, Pierre Dartout.

”Alte persoane au fost evacuate”, pentru o perioadă, încă nestabilită, a spus el.

Salvatori, care se tem de un efect de domino, au anunţat vineri că aproximativ zece clădiri de pe rue d’Aubagne au fost evacuate vineri.

Într-o scrisoare deschisă adresată vineri lui Jean-Claude Gaudin, patru deputaţi din cadrul La République en Marche (LRM) din Marsilia îl acuză pe primarul oraşului, membru Les Républicains (LR).

”Putem cu toţi să constatăm deja eşecul evident al acestei lupte contra locuinţelor improprii şi modul cum gestionate imobilele în pericol la Marsilia”, scriu Alexandra Louis, Cathy Racon, Claire Pitollat şi Saïd Ahamada.

Jean-Claude Gaudin a încercat joi să oprească această polemică, insistând asupra unor investiţii realizate şi duratei extrem de lungi a procedurilor de expropriere.

Alăturându-se mai multor asociaţii care critică inacţiunea primarului, cei patru deputaţi LREM apreciază că ”ar fi trebui să exuste un înainte şi un după raportul Nicol, când încă mai exista timp să se acţioneze”.

Acest raport din 2015, întocmit de Christian Nicol, inspector general onorific şi director însărcinat cu locuinţele la Primăria Parisului în perioada 2003-2012, a stabilit că 48% dintre imobilele din cartierul Noailles erau ”necorespunzătoare” sau ”degradate”, iar 20% dintre acestea erau înregistrate ca insalubre sau reprezentând un pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.