Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un centru social de groază găsit în București: Servea mâncare expirată, cu paianjeni și muște

azil bucuresti

Un centru rezidențial din București care funcționa fără licență a fost închis din cauza mizeriei și a alimentelor cu muște și păianjeni. Azilul fusese controlat și în luna mai. Un control la un centru rezidențial din Sectorul 1 a fost făcut miercuri, prin dispoziția prefectului de București, Rareș Hopincă. Existau indicii că se desfășoară servicii sociale de tip rezidențial pentru 17 beneficiari fără a exista o licență de funcționare.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au găsit saltele și perne neigienizate, mobilier deteriorat, miros pestilențial, produse expirate, iar în spațiul de depozitare au fost găsite legume (cartofi, morcovi, ceapă) având modificări organoleptice și produse de băcănie cu insectelor vii (muște, păianjeni, pânză păianjen).

În urma celor constatate, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au aplicat o amendă contravențională în valoare totală de 33.500 lei. Echipa mixtă a dispus următoarele măsuri: - Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București au confiscat 4,8 kg produse de origine animală, neconforme și au aplicat o amendă în valoare de 50.000 lei. - Inspectorii DSP București au constatat faptul că unitatea funcționa fără a respecta Decizia de Suspendare a Activității din 05.05.2023. Totodată, măsurile de igienă din centru erau improprii și în bucătărie s-au identificat 4 kg de produse de origine animală expirate, care au fost oprite de la consum.

În urma acestor nereguli DSP București a sancționat contravențional centrul rezidențial cu suma de 40.000 lei. - Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a sancționat contravențional centrul rezidențial cu o amendă în valoare de 50.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu. - Inspectoratul Teritorial de Muncă București a sancționat centrul rezidențial cu suma de 24.000 lei pentru depășirea timpului de muncă stabilit în contractele individuale, neacordarea sporului pentru munca de noapte și lipsa instruirii personalului în domeniul securității și sănătății în muncă.

„Având în vedere deficiențele sancționate la același punct de lucru din partea Autorității la data de 30.05.2023, cât și noile deficiențe consemnate, se constată săvârșirea repetată a uneia dintre contravenții și se propune emiterea deciziei de închidere temporară a unității pe o perioadă de la 6 la 12 luni. Ținând cont de propunerea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov de emitere a deciziei de închidere temporară a unității pe o perioadă de la 6 la 12 luni, Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București a dispus punerea în aplicare a planului de urgență (închiderea temporară a centrului rezidențial) și a sancționat contravențional societatea cu o amendă în valoare de 25.000 de lei pentru lipsa licenței de funcționare și lipsa personalului de specialitate”, transmite Prefectura București.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.