Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un deces confirmat din cauza vaccinului AstraZeneca

save.health
tromboza boala creier medicina

Problemele legate de vaccinul AstraZeneca se intensifică. O psihoterapeută din Germania, Dana O., în vârstă de 32 de ani, a fost victima vaccinului. La câteva zile de la injectarea primei doze, ea a dezvoltat o tromboză venoasă cerebrală (TVC), care i-a provocat decesul. Experții criminaliști afirmă cu certitudine: moartea se datorează serului anti-Covid.

„Rezultatele oferite de Institutul de Imunologie și Medicină Transfuzională de la Universitatea din Greifswald arată că o reacție imunitară la vaccin a dus la moartea acestei femei”, se arată într-o declarație care citează raportul de medicină legală din Münster, potrivit căruia cauza decesului este o problemă legată de coagulare care are ca rezultat hemoragia cerebrală.

Femeia suferea în mod regulat de migrene, de aceea durerea de cap survenită după vaccinare nu a îngrijorat-o. La scurt timp, mama ei o găsește moartă în baie. Cauza decesului nu este însă o tromboza a venei sinusale, ci o hemoragie cerebrală. Unde este diferența? Dr. Christoph Specht oferă răspunsurile.

Potrivit expertului, simptomele celor două diagnostice pot fi cu greu deosebite. Ambele sunt însoțite de o durere de cap, care este însă mult mai puternică în cazul unei hemoragii cerebrale: „La tromboza venoasă sinusală, presiunea se acumulează puțin mai lent și poate continua zile întregi, în timp ce o hemoragie cerebrală avansează foarte repede. Dar simptomele sunt similare – dureri de cap și stare de rău”.

Cum se deosebeste o migrenă de o durere de cap, după vaccinare?

La fel ca Dana O., în vârstă de 32 de ani, multe persoane sufera de migrene. Potrivit expertului, este dificil pentru pacienții să distingă dacă durerea lor este „normală” sau este legată de ceva mai rău, cum ar fi o tromboză venoasă sinusală. „Acest efect secundar, sau mai degrabă complicație, nu apare imediat după inoculare. Deci, dacă ai o durere de cap la una sau două zile distanță după vaccinare, probabil nu ai tromboză venoasă. Tromboza venei sinusale cauzată de vaccinul AstraZeneca este condiționată de declansarea unui proces autoimun, ceea ce se întâmplă, în general, după patru zile. Deci, dacă ai dureri de cap după 4 – 14 zile de la vaccinare, ar trebui să acorzi atenție, deoarece aceasta este fereastra de timp în care se poate produce tromboza venelor sinusale. Dar acest lucru nu are loc imediat după vaccinare”.

Cum îți dai seama că ai nevoie de un control medical după vaccinare?

Expertul în sănătate te sfătuiește să îți observi foarte atent corpul după vaccinare. „Cefaleea, epuizarea, durerea la locul puncției, precum și febra și greața apărute la scurt timp după vaccinare sunt reacții normale. Pot apărea în primele trei sau patru zile și nu este neobișnuit. Ar trebui să fii însă prudent dacă o durere de cap se instalează brusc la trei sau patru zile după vaccinare sau dacă durerea de cap apare imediat după vaccinare și apoi rămâne activă. Așadar, durerile de cap inofensive care apar ca urmare a unei reacții la vaccinare ar trebui să se termine după aproximativ trei zile. Dacă durează mai mult, ai nevoie de un control medical”.

Mai multe beneficii decât riscuri

Cazul Dana O. confirmă ceea ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a indicat la începutul lunii aprilie, în urma studiilor privind cazurile de tromboză cerebrală depistate în diferite țări. „Este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție nu știm încă (…)”, a spus Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare din cadrul EMA, într-un interviu acordat cotidianului italian” Il Messaggero”.

Cu toate acestea, EMA continuă să recomande vaccinul, explicând că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. Vaccinul AstraZeneca protejează eficient împotriva Covid-19. Beneficiul vaccinării este, prin urmare, în mod clar mai mare decât riscul de tromboză, în special la vârstnici, conform smartradio.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.