Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un focar de Covid-19 în județul Cluj, la același proprietar de centru de vârstnici: s-a deschis dosar penal

SANADOR
testare covid

Un focar de coronavirus a fost raportat la un al doilea centru pentru vârstnici din judeţul Cluj, de data aceasta din Gilău, după ce în urmă cu o zi a fost anunţat un astfel de focar la Dezmir. La Gilău sunt infectate 45 de persoane, beneficiari şi angajaţi, cele două centre având acelaşi proprietar. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, relatează News.ro.

Prefectura Cluj a anunţat, joi, că este un nou focar activ de coronavirus la un centru de vârstnici din Gilău, deţinut de acelaşi proprietar c şi cel din Dezmir.

La centrul din Gilău, au fost depistate pozitiv 45 de persoane, dintre care 37 de rezidenţi (cu vârste între 65-91 de ani) şi 8 angajaţi.

"Aceştia vor fi transportaţi la spitalele COVID pentru evaluarea medicală şi stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune prevăzută de art. 352 NCP", a transmis Prefectura Cluj.

În urmă cu o zi, autorităţile anunţau că 49 de beneficiari şi angajaţi de la Centru pentru vârstnici Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida, judeţul Cluj, au fost confirmaţi cu virusul SARS-COV-2, acolo fiind declarat focar de coronavirus. Testările s-au făcut după ce doi angajaţi fuseseră depistaţi pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.