Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un fost primar a fost condamnat la pușcărie cu executare

primar

Încă un fost primar a fost condamnat la pușcărie cu executare! Este vorba despre Vasile Nica, fostul edil-şef de la Valea Danului. El a primit 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare într-un dosar cu subvenţii europene în agricultură, în care este acuzat de fraudă. Aseară, fostul primar a fost încarcerat.

Vasile Nica a fost acuzat, în noiembrie 2013, de fraude cu subvenţii europene în agricultură. Fostul edil a fost judecat sub acuzaţia de instigare la infracţiunea de fo­losire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri euro­­pene. Potrivit procurorilor, la 1 iunie 2007, inculpatul Gheorghe Pleşa, instigat de primarul de la Valea Danului, a solicitat sprijin financiar de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Argeş, pentru o suprafaţă de 465,46 ha. Până aici, nimic grav, doar că la mijloc au fost şi declaraţii false.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Curtea de Argeş a cărei sentinţă a fost atacată la Curtea de Apel Piteşti, unde magistraţii au respins apelurile şi au menţinut decizia colegilor de la precedenta instanţă: 2 ani şi 8 luni închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor pe o perioadă de 3 ani, pentru primarul Vasile Nica şi doi ani cu executare pentru Gheorghe Pleşa . Cei doi au fost reţinuţi, marţi, 11 februarie, şi duşi la Penitenciarul Colibaşi pentru a fi încarceraţi. Vasile Nica mai este judecat într-un alt dosar de corupţie în care este acuzat de abuz în serviciu, primire de foloase necuvenite şi fals în înscriusuri sub semnătură privată, scrie adevarul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.