Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un înalt responsabil al Partidului Muncitorilor din Kurdistan a fost eliminat de serviciile secrete turce

Twitter
Turcia Turkmenistan Iran Uzbekistan Iran Irak Arabia Saudita

Serviciile secrete turce au eliminat încă un înalt responsabil al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în apropierea unei tabere de refugiaţi din nordul Irakului, unde Ankara îşi intensifică operaţiunile, au informat vineri media oficiale, citate de France Presse.

Potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu, serviciile de informaţii (MIT) l-au "scos din acţiune" pe Hasan Adir, poreclit "Salih Cizre", într-o "operaţiunea ţintită" în apropierea taberei de refugiaţi din Makhmur, scrie Agerpres.ro.

Hasan Adir era unul dintre responsabilii PKK pentru zona Makhmur, potrivit Anadolu.

Agenţia turcă nu a oferit detalii despre cum a fost el ucis, dar Ankara şi-a intensificat atacurile cu drone în nordul Irakului în ultimele luni, concentrându-şi recent atenţia asupra taberei din Makhmur.

Săptămâna trecută, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat moartea celui mai înalt responsabil local al PKK, Selman Bozkir, alias "Doctor Bozkir", într-o lovitură de dronă în tabăra de refugiaţi.

Trei civili au fost de asemenea ucişi în acest raid, potrivit unui deputat kurd originar din această tabără înfiinţată la sfârşitul anilor 1990 de Naţiunile Unite pentru a primi kurzi din Turcia.

Turcia susţine că PKK, grup pe care îl consideră "terorist", face legea în zona Makhmur şi ameninţă să o cureţe dacă ONU nu acţionează.

De asemenea, autorităţile turce dau vina pe Irak că rămâne inactiv şi susţin că nu au altă opţiune decât să facă ele însele război - pe pământ irakian - împotriva PKK.

Săptămâna trecută, Erdogan a comparat tabăra Makhmur cu Munţii Qandil - situaţi mai la est în Kurdistanul irakian, la graniţa cu Iranul -, cea mai mare bază a PKK, care conduce din 1984 un război sângeros de gherilă pe pământ turcesc ce a făcut peste 40.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.