Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un jurnalist a fost ucis în Mexic

cenzura presa

Analiza ADN a demonstrat că un cadavru găsit pe 14 iunie de poliţie şi militari este al unui ziarist, al şaselea ucis în Mexic anul acesta, a anunţat luni procuratura mexicană, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro

AFP precizează că victima este Salvador Adame, proprietar al unei televiziuni locale. El fusese răpit de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, pe 18 mai, în statul Michoacan din estul Mexicului. Cadavrul său a fost găsit în apropierea unui drum dintre localităţile Lombardia şi Nueva Italia, a precizat un procuror. 

Adame a fost răpit la numai trei zile după moartea unui alt jurnalist, Javier Valdez, specializat în domeniul traficului de droguri şi colaborator al AFP. Valdez a fost împuşcat mortal în plină zi, la Culiacan, în statul mexican Sinaloa, din nord-vest. 

Din anul 2000, în Mexic au fost ucişi peste 100 de ziarişti. Potrivit organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, Mexicul este pe locul al treilea în clasamentul celor mai periculoase ţări pentru presă; pericole mai mari pentru jurnalişti există doar în Siria şi Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.