Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un lider PSD a fost ACHITAT DEFINITIV: Inițial primise 2 ani de închisoare

PSD2

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Vasile Hălălai, de la PSD, condamnat anul trecut de Judecătoria Aiud la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, şi la urmarea unui program de reintegrare socială, a fost achitat marţi de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, decizia fiind definitivă, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

CA Alba Iulia a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud şi de Mirel Vasile Hălălai şi a desfiinţat integral sentinţa atacată. Rejudecând cauza, instanţa a dispus achitarea primarului "de sub acuzaţia comiterii infracţiunii de conflict de interese (fapta nu este prevăzută de legea penală) cu aplicarea art.301alin.2 lit.b Cod Penal (fapta funcţionarului nu este infracţiune dacă actul sau decizia sa se referă la exercitarea unui drept recunoscut de lege sau în îndeplinirea unei obligaţii impuse de lege, cu respectarea condiţiilor şi limitelor prevăzute de aceasta), art.4 Cod Penal (aplicarea legii de dezincriminare) şi art.5 Cod Penal (aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea cauzei)".

Citește și: Kate Middleton, asemănare izbitoare cu Prințesa Diana: Câți bani a dat aceasta pe o rochie-Prețul este uluitor

În concluzie, actele de care este acuzat inculpatul nu sunt prevăzute de legea penală ca infracţiune, iar infracţiunea imputată acestuia nu poate fi reţinută deoarece există o cauză care justifică actele exercitate de inculpat, fiind impuse de legea în vigoare la momentul iulie 2012 - ianuarie 2014, se arată în finalul considerentelor deciziei CA Alba Iulia.

Ţinând cont de împrejurările şi condiţiile în care au fost comise, "faptele inculpatului nu au fost nici anterior trimiterii în judecată şi nici ulterior prevăzute de legea penală, reglementarea actuală constituindu-se în legea penală mai favorabilă", menţionează sursa citată.

Citește și: Surpriză de proporții! Ce sumă uriașă câștigă lunar Mălin Bot ca jurnalist și cine îl finanțează

Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă.

În 2015, ANI a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce îl priveşte pe Mirel Vasile Hălălai, primar al oraşului Teiuş, aflat la cel de-al doilea mandat. Acesta este membru al PSD şi frate al actualului prefect de Alba, Dănuţ Hălălai.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu hoțul care i-a spart casa lui Gheorghe Hagi: A furat bijuterii de zeci de mii de euro

"În perioada exercitării mandatului de primar, a încheiat un număr de 10 contracte şi un act adiţional cu S.C. DAMI PROD S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deţinut calitatea de asociat (în perioada 23 noiembrie 1994 - 10 iulie 2012), precum şi funcţiile de director general şi administrator (în perioada 13 ianuarie 2010 - 25 iunie 2012), iar soţia să deţine funcţia de contabil începând cu data de 10 martie 2009. În baza contractelor şi a actului adiţional, Primăria Oraşului Teiuş a efectuat plăţi către S.C. DAMI PROD S.R.L., în cuantum de 105.913,38 lei", se arăta într-un comunicat al ANI din iunie 2015.

ANI a sesizat atunci Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Citește și: Pepe a luat o decizie radicală: Ce se va întâmpla cu una dintre afacerile sale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.