Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un pacient cu arsuri a fost transferat de la Iași, din cauza lipsei de locuri

Romania TV
spital arsi

O femeie de 40 de ani din județul Iași a suferit arsuri pe 40 la sută din corp, după ce hainele i-au fost cuprinse de flăcări, când încerca să gătească. Pentru că la Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie din Iași nu mai sunt locuri, femeia a fost transferată la Timișoara, potrivit Mediafax.

Femeia de 40 de ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, după ce a fost transferată de la Spitalul Pașcani cu arsuri de gradele II și III pe 40 % din suprafața corpului. Femeia era și în stare de ebrietate, având o alcoolemie de 1,5 mg/l alcool pur în sânge.

„În timp ce gătea hainele i-au luat foc. Pacienta a fost adusă în UPU de la Spitalul Sf. Spiridon, a fost investigată şi tratată de echipa de la Urgenţe împreună cu colegii de la Chirurgie Plastică şi colegii de la ORL, având nevoie de fibroscopie, fiind o suspiciune de edem şi arsură la nivelul căilor aeriene. S-a infirmat, dar pentru că avea o arsură circulară la nivelul gâtului s-a decis intubarea şi ventilarea mecanică. A fost anesteziată general, pentru că arsura este foarte dureroasă", a declarat, miercuri,  Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

Citește și: Amalia Șerban, director Ministerul Sănătății: Profesorii ar trebui să vadă dacă la primele ore copiii manifestă simptome de gripă

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie, acolo unde sunt singurele 5 paturi pentru tratamentul pacientului „mare ars” din zona Moldovei, nu mai este niciun pat liber, în acest moment plasticienii ieșeni având sub supraveghere 6 cazuri grave.

„Am apelat la celelalte centre care primesc pacienţi arşi pentru că în Iaşi toate paturile din Terapie Intensivă din Compartimentul de Arşi sunt ocupate cu alte cazuri foarte grave şi ele. S-a primit aviz de transfer din partea centrului de la Timişoara, astfel încât în această dimineaţă am început transferul. Cea mai mare parte din transfer se realizează aerian pentru că peste munţi condiţiile meteo nu permit zborul elicopterului. Traversarea Carpaţilor Orientali se va face cu ambulanţa SMURD. Pacienta sperăm să ajungă cu bine în Centrul de Arşi de la Timişoara, unde va avea nevoie de terapie intensivă şi tratament de specialitate pentru chirurgie plastică şi arsuri", a explicat Diana Cimpoeșu.

Pacienta a fost transferată cu elicopterul SMURD Iași de la Iași la Piatra Neamț, de acolo cu o ambulanță de Terapie Intensivă până la Toplița, de unde a fost preluată de echipajul cu elicopter de la Târgu Mureș și dusă la Timișoara.

Încă un pacient a fost transferat, marți, la Spitalul Floreasca, din Capitală, tot din cauză că la Iași nu mai erau locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.