Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un politician găsit de ANI în incompatibilitate şi conflict de interese

integritate, ani

Încă un politician a căzut în "plasa" Agenţiei Naţionale de Integritate. Rodica Huţuleac, fost consilier judeţean în Botoşani şi fost preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani, a fost declarată în stare de incompatibilitate şi în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Potrivit unui comunicat al ANI, Rodica Huţuleac s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 octombrie 2010 - 28 februarie 2011, întrucât a deţinut simultan funcţiile de consilier judeţean în cadrul CJ Botoşani (iunie 2008 - 28 februarie 2011) şi preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani (octombrie 2010 - iulie 2012).

În opinia ANI, Rodica Huţuleac a încălcat dispoziţiile art. 288, alin. (3), cap. 6 din Legea nr. 95/ 2006, potrivit cărora "directorul general se numeşte pentru un mandat de 4 ani, după validarea concursului, şi se suspendă de drept din funcţiile deţinute anterior, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. Directorul general are obligaţia de a depune declaraţie de interese şi declaraţie de avere".

De asemenea, Rodica Huţuleac a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada deţinerii funcţiei de preşedinte-director general al CAS Botoşani, instituţia a semnat cu SC Medical Corp SRL (societate comercială în cadrul căreia fiica sa a deţinut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator în perioada 27 mai 2005 - 7 iunie 2011) acte adiţionale la contractul de furnizare de servicii medicale de asistenţă medicală primară nr. 11458 / 2010, informează ANI.

Rodica Huţuleac a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 34, alin. (3) din Hotărârea de Guvern nr. 972/ 2006, potrivit căruia "constituie conflict de interese deţinerea de către membrii Consiliului de administraţie al CNAS şi ai consiliilor de administraţie ale caselor de asigurări, precum şi de către personalul angajat al acestor case de asigurări de părţi sociale, acţiuni sau interese la furnizori care stabilesc relaţii contractuale cu casele de asigurări. Această dispoziţie se aplică şi în cazul în care astfel de părţi sociale, acţiuni ori interese sunt deţinute de către soţ, soţie, rudele sau afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ai persoanei în cauză".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.