Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un șef de stat se leapădă de Donald Trump și îl recunoaște pe Joe Biden: Îi cere sprijin pentru pace

The Independent
Joe Biden

Preşedintele afgan, Ashraf Ghani, l-a felicitat duminica aceasta pentru victoria în alegeri pe preşedintele ales al SUA, Joe Biden, şi pe vicepreşedintele ales, Kamala Harris, cu care speră să lucreze pentru a aduce pacea în Afganistan, transmite EFE.

Ghani a scris pe contul său de Twitter că "speră să continue şi să aprofundeze" relaţia strategică cu SUA, "principalul său asociat", scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

Ca parte a acestei colaborări, preşedintele afgan a evidenţiat "lupta împotriva terorismului şi obţinerea păcii în Afganistan", după aproape două decenii de război, de la invazia americană din 2001 care i-a înlăturat de la putere pe talibani, în replică la atacurile teroriste din SUA din 11 septembrie, notează EFE.

Odată cu sosirea lui Biden la Casa Albă, este de aşteptat ca procesul de retragere al trupelor americane - început de Donald Trump - să continue. Deşi a votat în favoarea războiului din Irak, Biden nu a fost un adept al intervenţionismului de-a lungul carierei sale politice de peste 40 de ani. În 2011, în calitate de vicepreşedinte în administraţia Barack Obama, Biden a recomandat să nu se intervină în Libia şi a pledat pentru retragerea trupelor americane din Afganistan.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor trage semnalul de alarmă! Iată ce animale sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.