Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incedii de vegetației în California - Autorităile au extins ordinul de evacuare la 130.000 de persoane

ITV
incendiu de vegetatie

Autorităţile din California au extins duminică un ordin de evacuare a regiunii din nordul Golfului San Francisco la 130.000 de persoane, din cauza intensificării incendiilor de vegetaţie, relatează Reuters potrivit news.ro

Ordinul de evacuare obligatoriu a fost extins de la 50.000 de locuitori pe parcursul zilei de sâmbătă şi alţi 39.000 în timpul nopţii, iar numărul ar putea creşte în condiţiile în care focul va fi probabil intensificat de vânt, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Păduri şi Protecţie de Incendiu din California (Cal Fire), Lauren Robertson.

”Situaţia este în schimbare în acest moment”, a afirmat Robertson prin telefon.

După ce a pus în pericol oraşele Healdsburg şi Windsor din ţinutul Sonoma, aşa-numitul incendiu Kincade obligă autorităţile că evacueze Santa Rosa, a spus Robertson.

Incendiul Kincade, alături de incendiul Tick, de lângă Los Angeles, sunt cele mai grave dintr-o serie de incendii care afectează California în timpul sezonului tradiţional de incendii, când vânturi fierbinţi şi uscate bat spre apus, peste regiuni cu vegetaţie uscată.

Estimările de vânt puternic au determinat compania de utilităţi Pacific Gas & Electric să înceapă să oprească furnizarea de electricitate pentru aproximativ 940.000 de clienţi în 38 de ţinuturi din California, pentru a preveni riscul ca o pană de electricitate să provoace un incendiu.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a criticat decizia, despre care compania de utilităţi a afirmat că ar putea dura două zile.

Duminică, peste 3.000 de pompieri şi alţi membri ai echipei luptau cu incendiul Kincaid Fire, care a pârjolit 12.141 de hectare, a ars 79 de structuri, a deteriorat 14 şi a pus în pericol alte 31.175, a anunţat Cal Fire. Potrivit instituţiei, incendiul nu va putea fi stăpânit în totalitate înainte de 7 noiembrie. În primele patru zile ale acestui incendiu nu au fost raportate decese, iar cauza incendiului este încă cercetată.

În ţinutul Los Angeles, departamentul pentru incendiu a anunţat că a adus sub control 65% din incendiul Tick, din apropierea oraşului Santa Clarita. Incendiul a afectat începând de joi 1.851 de hectare, 22 de structuri şi a pus în pericol alte 10.000. Nu au fost înregistrate decese din cauza acestui incendiu, iar cauza nu este cunoscută încă. Trei pompieri au fost răniţi. La momentul de vârf, incendiul produs la 57 de kilometri de Los Angeles a dus la evacuarea a peste 40.000 de locuitori. Majoritatea locuitorilor au putut să revină la locuinţelor lor până sâmbătă după-amiază, potrivit departamentului pompierilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.