Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCENDIAR! Avocatul Poporului aruncă vina pe sindicaliști, în scandalul revoluției fiscale: Motivele pentru care nu a atacat-o la CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
Ciorbea

Cu toate că încă analizează posibilitatea de a ataca ”revoluția fiscală” începută de Guvern, la Curtea Constituțională, Avocatul Poporului dă vina pe sindicaliști că nu i-au furnizat toate informațiile ”concrete” privind impactul și efectele transferului contribuțiilor la angajat, a menționat instituția, pentru Libertatea.

Instituția condusă de către Victor Ciorbea este singura abilitată din România să atace ordonanțe de urgență la CCR. Atât opoziția, cât și sindicatele au cerut Avocatului Poporului să atace transferul contribuțiilor la angajat încă de la finele anului trecut, când măsura încă nu intrase în vigoare. Modificările fiscale au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Citește și: Se dezlănțuie IARNA: Gerul năprasnic și ninsorile abundente se năpustesc asupra României! Atenționări mari ale medicilor

”Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal este în atenția instituției Avocatul Poporului. Datorită complexității petiției formulate, precum și a numărului însemnat de petiții cu obiect similar, actul normativ este analizat pe fond sub prisma diferitelor solicitări formulate atât de către persoane fizice, cât și de persoane juridice.

Mai mult decât atât, este necesară examinarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, care de asemenea modifică dispozițiile Codului Fiscal.

Citește și: Cristoiu, atac DUR la adresa susținătorilor şefei DNA: 'A cerut Tudorel Toader arderea pe rug a Codruţei Kovesi?'

În plus, Avocatul Poporului a solicitat confederațiilor sindicale informații concrete privind impactul și efectele transferului contribuțiilor sociale în sarcina angajatori, care nu ne-au fost furnizate până la data prezentei”, spune Erzsebet Dane, adjunctă a Avocatul Poporului.

Experții fiscali au avertizat încă de la finele anului trecut că trecerea contribuțiilor sociale la angaajat ar putea duce la scăderea cu 20% a salariilor în mediul privat, deoarece nu toți patronii vor majora salariile brute ale angajaților cu diferența.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.