Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu, atac DUR la adresa susținătorilor şefei DNA: 'A cerut Tudorel Toader arderea pe rug a Codruţei Kovesi?'

ion cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu iese la rampă cu o replică dură în scandalul momentului. Ziaristul susţine că ministrul Justiţiei a acţionat corect, conform legii când a cerut demiterea Laurei Codruţa Kovesi.  "A cerut cumva Tudorel Toader arderea pe rug a Codruței Kovesi?A cerut să nu mai fie șefă! Ei și?Nu poate fi pe lumea asta Codruța Kovesi și altceva decît Șefă, Șefă, cu mașină la scară și SPP-ist care-i deschide portiera?", a scris Cristoiu, într-un amplu articol postat pe blogul său.

Citeşte şi: Dăncilă, ULTIMATUM pentru ministrul Transporturilor: Avertisment DUR, după ce s-au promis 350 km de autostradă

"Joi, 22 februarie 2018, ministrul Justiției a anunțat declanșarea procedurilor de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.
Unii au văzut în acest moment Apocalipsa.
Alții, A doua Venire.
Printre cei care au interpretat hormonal pro sau contra un fapt al realității democratice, un fapt care așteaptă o abordare calmă, lucidă, pentru că e unul dintre faptele care au fost și vor mai fi de acum încolo cîtă vreme România va sta sub imperiul democrației, se numără – culmea! – politicieni, lideri de opiniei, persoane și personalități presupuse a evita pe cît posibil abordarea scenei publice din perspectiva unui chibiț de galerie.", scrie Ion Cristoiu.

Citeşte şi: Premierul răspunde DUR criticilor de la Bruxelles, după cererea de revocare a şefei DNA: ‘S-au depăşit atribuţiile...’

Jurnalistul are însă o reacţie dură la criticile care au apărut în presa din România, dar şi în cea de peste hotare.
"S-au găsit și jurnaliști străini sau, mă rog! așa ziși jurnaliști străini, pentru că sunt românași și românce de pe pajiștile Mioriței la care apelează unele ziare din Occident pentru a scrie despre România fără să le coste deplasările unor reporteri de forță din redacții, care au bocit momentul ca unul de abatere a țării noastre de la democrație, de la Lege, de la Constituție.
O neghiobie.
Prin raportare la Lege, la mecanismele statului de drept, e unul normal.
Ministrul Justiției a propus revocarea din funcție a procurorului șef al DNA, altfel spus, schimbarea din funcție a unui demnitar al statului rom'n și nu coborîrea din icoane a Maicii Domnului.
A cerut cumva Tudorel Toader arderea pe rug a Codruței Kovesi?
A cerut să nu mai fie șefă!
Ei și?
Nu poate fi pe lumea asta Codruța Kovesi și altceva decît Șefă, Șefă, cu mașină la scară și SPP-ist care-i deschide portiera?
Să rămînem la locurile noastre – vorba Elenei Ceaușescu – și să abordăm Cazul Codruța Kovesi numai și numai prin raportare la mecanismele legale și constituționale.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă face ANUNŢUL pe Legea Pensiilor: 'Pensia MINIMĂ va creşte de la 5.200 de lei la 6.400 de lei anul acesta'

Luminarea momentului e imposibilă fără semnalarea unei realităţi evidente pînă la stridenţă în 2017 şi începutul lui 2018:
Şefa DNA a devenit în 2017 şi la începutul lui 2018 ţinta unei campanii în care pe, lîngă acuzaţii precise, ridicate pe fapte şi argumentate prin raportare la lege, s-au formulat în spaţiul public şi pamflete, denunţări, mînii deloc reţinute.
Campania a fost contracarată cu argumentul tembel că acuzaţiile sînt ale unor penali şi, în cazul jurnaliştilor, ale slugilor penalilor. Un astfel de argument aiuritor a fost folosit nu numai de Divizia Presă a Binomului, dar şi de Klaus Iohannis, care, prin asta, ne-a dovedit încă o dată că e o Raţă mecanică şi nu un preşedinte.
Indiferent de cine le-a formulat, indiferent de intenţiile lor, dezvăluirile şi acuzaţiile, dacă sînt corecte, trebuie luate în seamă, cîntărite, raportate la alte lucruri bune pe care DNA pretinde că le-a făcut.

Judecarea prestaţiei depuse de Codruţa Kovesi în fruntea DNA şi, urmare a acesteia, hotărîrea unei sentinţe, de revocare sau nu, ţine de ministrul Justiţiei Tudorel Toader.
Dreptul ministrului Justiţiei de a propune revocarea șefei DNA e conferit de Constituţie.", mai scrie Cristoiu.
Editorialistul a concluzionat dur:  "Plecînd de la condițiile din Lege, Președintele va lua o decizie. Una întemeiată pe Lege și nu pe interesul politic."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.