Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCENDIAR! Liviu Dragnea, comparat cu Erdogan în ședința CSM: 'Mesajul de stat paralel a fost folosit în Turcia, unde judecători şi procurori au fost arestaţi'

adevarul.ro
erdogan dragnea

Judecătoarea Andreea Chiş, membru al CSM, a declarat joi că termenul de 'stat paralel' a fost folosit şi în Turcia, unde ulterior au fost arestaţi judecători şi procurori, ea opunându-se amânării discutării solicitărilor unor asociaţii profesionale de apărare a independenţei sistemului judiciar. 

"Eu votez deschis împotriva solicitării de amânare, mi se pare extrem de important, s-a rostogolit în spaţiul public această sintagmă, că suntem un stat paralel - justiţia -, mesajul acesta de stat paralel a fost folosit în Turcia, unde judecători şi procurori au fost arestaţi, după ce acest limbaj a fost folosit. Nu mi se pare că putem să tolerăm un astfel de limbaj la adresa corpului magistraţilor în general, sau cel puţin a unei părţi nedefinite din corpul magistraţilor", a spus Andreea Chiş în şedinţa plenului CSM, conform agerpres.ro

La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat că la acest moment procurorii care instrumentează cauze "vor să simtă că lucrează independenţi şi sub ocrotirea Consiliului Superior al Magistraturii".

SURSE: Se lasă cu acuzații grave pentru magistrați: ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Comisia de la Veneția


Asociaţia Forumul Judecătorilor din România (FJR) a trimis luni, la CSM, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar "faţă de atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive, materializate în discursurile unor lideri politici din data de 9 iunie, respectiv data de 10 iunie". 

Potrivit unui comunicat al FJR transmis AGERPRES, este necesară intervenţia "neîntârziată" a CSM, în calitate de garant al independenţei justiţiei, pentru "a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor şi procurorilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.