Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii de pădure în Hunedoara - sunt afectate aproximativ 20 de hectare de pădure

ITV
incendiu de vegetatie

Pompierii din judeţul Hunedoara intervin la două incendii de pădure, dintre care unul se manifestă în sudul judeţului, pe o suprafaţă de 15 hectare, iar al doilea, pe 5 hectare, în nord potrivit news.ro

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, pompierii Detaşamentului Petroşani, lucrători ai Ocolului Silvic Pui şi jandarmi hunedoreni acţionează în pădurea aflată pe teritoriul satului Petros, la graniţa Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, pentru stingerea unui incendiu ce a afectat litiera şi vegetaţia de la baza pădurii.

"Organizarea intervenţiei a implicat survolarea zonei afectate de incendiu cu un avion al Aeroclubului Săuleşti, stabilindu-se că arderea se manifestă pe aproximativ 15 hectare de pădure de foioase şi răşinoase. Cei 12 pompieri, 8 lucrători silvici şi 2 jandarmi au început acţiunea de stingere după ce au parcurs un traseu anevoios şi solicitant până la locul în care se dezvolta arderea. Echipele de intervenţie depun eforturi pentru limitarea propagării incendiului prin realizarea unor cordoane de izolare a arderii constând în îndepărtarea vegetaţiei combustibile şi înăbuşirea focarelor”, se arată în comunicat.

Un alt incendiu de pădure, izbucnit în nordul judeţului Hunedoara, se manifestă pe aproximativ 5 hectare de lăstăriş şi doborâturi dintr-o pădure de foioase şi răşinoase din zona Buceş - Vulcan.

"O echipă de 9 pompieri a Staţiei Brad este implicată în stingerea arderii. Pompierii au ajuns la locul în care se dezvoltă incendiul după mai multe zeci de minute de mers pe jos prin zona împădurită”, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.