Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii de vegetaţie în Mongolia

montsame
mongolia, foc

Pompierii din Mongolia încearcă să stingă incendiile declanşate în două provincii din estul acestei ţări, a anunţat luni Agenţia Naţională pentru Managementul Urgenţelor (NEMA), citată de Xinhua.

Peste 250 de persoane, inclusiv pompieri şi localnici, participă la operaţiunile de stingere a flăcărilor, au transmis reprezentanţii NEMA, potrivit Agerpres.

Primul incendiu de stepă a izbucnit sâmbătă în subdiviziunea administrativă Erdenetsagaan soum, situată în provincia Sukhbaatar, din cauza neglijenţei rezidenţilor. Flăcările s-au răspândit apoi pe teritoriul provinciei vecine Dornod, a precizat NEMA într-un comunicat.

"Este greu să stingi incendiul de stepă din cauza condiţiilor de vânt şi vreme uscată, precum şi a furtunilor de praf din aceste provincii. De aceea, mai mulţi pompieri, agenţi de intervenţie şi elicoptere au fost trimişi spre epicentrul incendiului", a transmis aceeaşi agenţie.

În total, 25 de incendii de stepă şi de pădure au fost înregistrate în opt provincii ale Mongoliei de la începutul acestui an, a precizat NEMA, care a îndemnat populaţia să prevină declanşarea unor noi posibile incendii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.