Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile de vegetaţie din Munţii Himalaya ameninţă fauna sălbatică

www.operationworld.org
nepal

Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în pădurile din Munţii Himalaya, în Nepal, misiunea pompierilor fiind îngreunată de terenul dificil, au anunţat joi oficiali locali, potrivit dpa potrivit Agerpres.

Mai multe zone din lanţul muntos din centrul şi estul Nepalului, în apropierea frontierei cu China, au fost devastate de incendiile de vegetaţie izbucnite în noiembrie, ameninţând animalele sălbatice şi habitatele lor, a declarat Prakash Lamsal, purtătorul de cuvânt al Ministerului Pădurilor şi Mediului.

"Terenul montan dificil şi lipsa resurselor au făcut ca ţinerea sub control a incendiilor să fie extrem de dificilă în unele locuri", a declarat Lamsal pentru dpa, adăugând că ministerul încă evaluează dimensiunea pagubelor provocate.

Până în prezent nu au fost raportate pierderi de vieţi omeneşti.

De peste două săptămâni, pompierii şi localnicii din Nepal au încercat să ţină sub control un incendiu în Manang, un district situat la aproximativ 300 de kilometri nord-vest de Kathmandu. Incendiul a distrus deja peste 700 de hectare de pădure în district, potrivit lui Bishnu Lamichhane, şeful administraţiei raionului afectat.

Există îngrijorări că incendiile de pădure ar putea ameninţa şi mai mult fauna sălbatică deja afectată de defrişări, braconaj şi schimbări climatice.

"Ameninţarea la adresa faunei sălbatice este evidentă, în condiţiile în care pompierii nu au reuşit să ajungă în unele zone ale pădurii situate pe dealuri abrupte", a precizat Lamichhane

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.