Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile de vegetație fac ravagii în nordul Californiei: Al doilea cel mai mare incendiu din istoria statului arde pe 200.000 de hectare

DC News
pompier incendiu incendii

Un incendiu ce face ravagii în nordul Californiei şi care a devenit al doilea cel mai mare din istoria acestui stat american s-a extins duminică pe circa 200.000 de hectare şi a provocat rănirea a trei pompieri, informează Reuters luni.

Denumit ''Dixie Fire'', incendiul care arde la nord-est de San Francisco s-a extins pe circa 200.000 de hectare de la aproximativ 110.000 de hectare la jumătatea săptămânii trecute, a anunţat pe Twitter Departamentului Forestier şi de Protecţie împotriva Incendiilor din California.

Incendiul este activ de 26 de zile şi este controlat în proporţie de 21%, a precizat departamentul, scrie Agerpres.ro.

Zona mistuită de flăcări are aproximativ dimensiunea oraşului Cancun din Mexic şi este mai mare decât suprafaţa Houston din statul american Texas.

Incendiul s-a intensificat duminică în zona vestică pe fondul umidităţii reduse şi a vântului puternic care bate în direcţie sud-vest şi a temperaturilor ridicate şi a secetei în zona de est, a indicat departamentul, adăugând că flăcările s-au răspândit în patru comitate.

Peste 5.000 de pompieri se luptă în prezent cu Dixie Fire.

''Asistăm la manifestări ale incendiului pe care nici chiar pompierii veterani nu le-au văzut în cariera lor'', a declarat pentru Washington Post purtătorul de cuvânt al departamentului citat, Edwin Zuniga.

Doar incendiul denumit ''August Complex'', care s-a declanşat în luna august 2020 în California şi a mistuit peste 400 000 de hectare, a fost mai mare.

Până în prezent, acest incendiu de vegetaţie nu a făcut nicio victimă.

Flăcările au avariat 42 de locuinţe, sedii comerciale şi alte clădiri şi au distrus 627 de astfel de structuri, conform departamentului citat.

Biroul şerifului din comitatul Plumas a emis noi ordine de evacuare, duminică după-amiază, după răspândirea ''Dixie Fire''.

California se confruntă de obicei cu un punct culminant al sezonului incendiilor de vegetaţie spre sfârşitul anului. Statul este pe cale să înregistreze în acest an o suprafaţă mai mare mistuită de flăcări în comparaţie cu anul trecut, când a fost consemnat cel mai grav sezon al incendiilor.

Cauza incendiului rămâne în curs de investigare.

Compania Pacific Gas & Electric (PG&E) a declarat că ar fi putut izbucni după ce un copac a căzut pe una dintre liniile sale electrice.

Un judecător federal a ordonat vineri seară PG&E să ofere explicaţii privind rolul companiei de utilităţi în declanşarea incendiului. Judecătorul districtual William Alsup a declarat că PG&E are termen până la 16 august să răspundă.

''Răspunsurile date de PG&E nu vor fi considerate ca o admitere de către PG&E a faptului că a provocat un incendiu, însă vor servi ca punct de plecare pentru discuţii'', a spus judecătorul.

PG&E a declarat Washington Post că ''va oferi un răspuns până la termenul limită''.

Compania a fost găsită anterior vinovată pentru provocarea ''Camp Fire'', un incendiu care aproape a şters de pe hartă oraşul Paradise şi în care şi-au pierdut viaţa 86 de persoane în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.