Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile forestiere din Algeria au ucis două persoane şi au condus la evacuarea a altor 15

www.cnn.com
incendiu California

Incendiile forestiere au ucis două persoane la Tipaza, o localitate situată la vest de Alger, şi au condus la evacuarea a altor 15 în noaptea de vineri spre sâmbătă, în contextul în care mai multe incendii au izbucnit în ultimele 24 de ore în toată ţara, a informat serviciul de protecţie civilă, potrivit AFP.

Cei doi bărbaţi care au murit la Tipaza (nordul ţării) s-au trezit înconjuraţi de flăcări în timp ce se aflau într-un coteţ de găini, a declarat conducerea protecţiei civile într-un comunicat publicat sâmbătă dimineaţă pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Cincisprezece persoane din trei familii care locuiau în apropierea zonelor în care au fost înregistrate incendii au fost evacuate, a adăugat aceasta.

Peste 53 de pompieri au fost trimişi din Alger pentru a le da o mână de ajutor colegilor din Tipaza, unde incendiile izbucnite vineri seara nu erau încă sub control sâmbătă dimineaţă din cauza vânturilor puternice.

În ultimele 24 de ore au fost raportate mai multe incendii în 10 wilaya (prefecturi) din nordul ţării. Pe moment nu au fost furnizate informaţii cu privire la originea acestora.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

Prefectura Tipaza a anunţat în septembrie că a înregistrat, în vara anului 2020, cel mai semnificativ bilanţ al daunelor cauzate de incendiile forestiere din 2010 încoace, cu pierderi de circa 900 de hectare de vegetaţie.

Mai mulţi piromani au fost arestaţi în luna august în urma unor incendii violente care au distrus câteva mii de hectare de pădure în Algeria în ultimele luni, înregistrându-se o medie de 20 de incidente pe zi, potrivit autorităţilor.

În fiecare an, ţara este afectată de incendii forestiere. În 2019, 21.048 de hectare au fost distruse de flăcări între 1 iunie şi 31 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.