Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu DEVASTATOR: 54 de oameni au murit și 60 se află în stare gravă, după ce vegetația a luat foc în Sudan

Twitter
Sudan

Cel puțin 54 de persoane au murit în urma unui puternic incendiu de vegetație produs în regiunea Western Bahr el Ghazal din Sudanul de Sud, a anunțat Ateny Wek Ateny, purtător de cuvânt al președintelui țării, informează Al Jazeera, relatează Mediafax.

Citește și: Lucian Onea, după condamnarea lui Blejnar: Scoate în evidență activitatea derulată în mod profesionist de procurorii DNA Ploiești

De asemenea, alte 60 de persoane se află în stare critică în urma incendiului. Focul a fost întețit de vântul puternic și a ajuns, în cele din urmă, să afecteze patru sate din regiune. „Răniții primesc îngrijiri medicale, însă acestea nu sunt suficiente din cauza faptului că zona este izolată”, a declarat Ateny. Un alt oficial guvernamental a anunțat că 138 de locuințe din cele patru sate au fost distruse, iar 10.000 de animale au murit în urma incendiului. Sudanul de Sud este afectat din decembrie 2013 de un conflict armat între Guvern și mai multe grupări rebele. Astfel, multe sectoare-cheie, precum forțele de protecție civilă au acces la resurse financiare modeste, capacitatea acestora de intervenție fiind foarte limitată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.