Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o hală a unei firme de prelucrare a fibrelor textile, pe Platforma Săvineşti, Neamț

news.ro

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o hală a unei firme care se ocupă cu prelucrarea fibrelor textile, pe Platforma Săvineşti, judeţul Neamţ. Incendiul s-a manifestat cu flacără şi fum dens, la un utilaj. Cincisprezece persoane au ieşit din clădire, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, informează news.ro.

Potrivit ISU Neamţ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu în hala unui operator economic (cu domeniu de activitate în pregatirea fibrelor şi filarea fibrelor textile) situat pe platforma Săvineşti. Acolo au fost trimise forţe şi mijloace de intervenţie de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD) şi Detaşamentul de pompieri Piatra-Neamţ (trei autospeciale de stingere şi un ventilator de mare capacitate).

”Ajunşi la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără şi degajări mari de fum la o instalaţie tehnologică amplasată într-o hală, existând posibilitatea propagării la alte instalaţii/ utilaje şi la întreaga construcţie. Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru evacuarea fumului din interiorul halei. A ars instalaţia tehnologică de prelucrare a firelor sintetice (texturare)”, a transmis sursa citată.

Un număr de 15 persoane s-au autoevacuat până la sosirea forţelor de intervenţie şi nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de o defecţiune apărută pe timpul exploatării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.