Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu mortal în Bosnia: un migrant a murit și altul a fost rănit, într-o casă abandonată în care trăiau

ISU Bucuresti-Ilfov
pompieri incendiu

Un migrant a fost ucis şi un altul rănit în incendiul unei case abandonate în care trăiau marţi la Sarajevo, a informat presa locală bosniacă, citată de DPA. O purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat pentru televiziunea bosniacă BHRT că o persoană încă neidentificată a murit şi alta a fost rănită uşor. De asemenea, doi poliţişti au suferit inhalare de fum în timp ce încercau să evacueze casa, a adăugat ea, informează Agerpres.ro.

Serviciul de pompieri a declarat că incendiul a fost anunţat la scurt timp după ora 5.00 dimineaţă (4.00 GMT) şi cauza este încă investigată.

Citește și: Donald Trump va lansa un apel la unitate politică în discursul privind 'Starea naţiunii'

Radio Sarajevo a citat surse afirmând că victima şi bărbatul rănit erau migranţi în drum spre Europa. Ei se numără printre alţi mii care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană prin Bosnia, evitând trecerea prin Serbia şi confruntarea cu "frontierele dure" croată şi ungară. Din Bosnia, migranţii încă trebuie să treacă prin Croaţia, dar graniţa muntoasă este mult mai poroasă. Sute dintre ei au fost blocaţi din cauza vremii rele în zona Velika Kladusa din apropierea Croaţiei. Vârful valului de migraţie în Balcani a fost în perioada 2015-16, când peste 1 milion de persoane au trecut prin Grecia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Croaţia şi Slovenia. Numărul de sosiri a scăzut după ce ţările de pe traseu şi-au închis graniţele pentru migranţi în 2016, deşi ei încă mai continuă să vină în regiune.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.