Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu pe o sută de hectare de mirişte de grâu în Giurgiu

www.adevarul.ro
incendiu vegetație

O suprafaţă de o sută de hectare de mirişte de grâu a ars luni în localitatea Prundu din judeţul Giurgiu, zece pompieri acţionând timp de câteva ore pentru stingerea incendiului, anunță AGERPRES.

"Pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi luni să intervină în localitatea Prundu, judeţul Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu de mirişte de grâu care a cuprins o suprafaţă de o sută de hectare. La faţa locului s-au deplasat zece pompieri din cadrul Punctului de Lucru Greaca care au acţionat timp de câteva ore pentru stingerea incendiului", a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Citește și: ABERANT Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Riscul să iei COVID din Grecia e mai mare decât în România

Aceasta spune că în ultima perioadă a crescut numărul incendiilor şi, în acelaşi timp, au crescut suprafeţele de mirişte şi vegetaţie uscată afectate de foc.

"În noaptea de duminică spre luni, pompieri giurgiuveni au acţionat pentru stingerea unui alt incendiu care a cuprins o suprafaţă totală de 22 de hectare de mirişte şi vegetaţie uscată în localităţile Valter Mărăcineanu şi Mihăileşti şi chiar pentru stingerea unui incendiu la Buturugeni care a cuprins un solar şi folia cu care era acoperit pe o suprafaţă de şase sute de metri pătraţi. Cauza probabilă a producerii incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise. Pompierii nu au reuşit identificarea vreunui autor, dar toate cazurile de incendii de mirişte sunt raportate la APIA şi la Garda de Mediu, instituţii care pot extinde cercetările şi, în cazul în care vinovaţi sunt proprietarii terenurilor agricole, aceştia riscă amenzi mari şi chiar eliminarea de la plata subvenţiilor", a mai spus Nicoleta Beianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.