Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep fricțiunile - Avertismentul unui senator USR, privind fuziunea cu PLUS: 'Participarea Alianței la alegerile parlamentare poate fi pusă în pericol'

scandal

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, miercuri, la RFI, că fuziunea între USR și PLUS ar trebui să aibă loc după alegerile parlamentare „pentru că altfel ar putea periclita participarea alianței la acest scrutin”, fiindcă pot fi invocate „pretexte în Tribunal” pentru a nu finaliza procesul.

„Fuziunea USR-PLUS ar trebui să aibă loc după alegerile parlamentare, pentru că altfel ar putea periclita participarea alianței la acest scrutin”, a declarat, miercuri, la RFI, senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Acesta a motivat că fuziunea e un proces lung și pot fi invocate „pretexte în Tribunal”, iar participarea Alianței la alegerile parlamentare poate fi pusă în pericol.

Tudor Gheorghe, reacție furtunoasă la atacurile lui Funeriu și Caramitru: 'Doamne fereşte, ce înseamnă să nu-ţi dai seama ce vorbeşti'

„Nu știu dacă e momentul acum, pentru că avem probleme de calendar în ceea ce privește fuziunea. Fuziunea a două partide e un proces relativ lung, care presupune nu numai armonizarea structurilor în teritoriu și a organismelor de conducere la nivel de filiale locale, județene și de conducere centrală, dar presupune și o validare de către justiție, de către Tribunal, a acestor modificări. Or validările astea pot fi și sunt în general atacate pentru diverse tertipuri, pretexte în Tribunal și procedura durează, se pot invoca excepții și așa mai departe, poate dura luni de zile, astfel încât acest lucru ar putea periclita participarea alianței la alegerile parlamentare, probabil obiectivul cel mai important pe care îl au cele două partide în momentul de față”, a explicat Alexandrescu.

Chestionat când ar fi momentul cel mai potrivit pentru o fuziune USR-PLUS, senatorul a răspuns că „în orice caz, nu înainte de alegerile parlamentare, de momentul în care cele două formațiuni politice și-ar ocupa fotoliile obținute prin alegeri în viitorul Parlament, lucru care ar oferi o perspectivă mai largă în timp, pentru negocierea felului în care această fuziune se face și a posibilităților de a face față unor atacuri la Tribunal, iscate de procedurile tehnice, juridice, ale fuziunii”.​

Birourile Naționale ale USR și PLUS au decis, luni, să solicite organizațiilor din țară un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie. Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.