Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep înscrierile pentru Festivalul Muzicii Maghiare: Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti a făcut anunțul

https://promusicprod.ro/
muzicant violoncel

Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti anunţă startul înscrierilor pentru cea de-a XVII-a ediţie a concursului de interpretare Festivalul Muzicii Maghiare, dedicat tinerilor muzicieni din România, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis luni AGERPRES, înscrierile se fac până pe 3 mai, prin poştă sau pe cale electronică.

Doritorii trebuie să trimită la sediul din strada Gina Patrichi nr. 8, curriculum vitae artistic (nu europass), ce trebuie să conţină date de contact (nr. telefon, adresă e-mail), în format .doc, .docx; înregistrarea pieselor din repertoriu (în format .mp3), pe baza căreia va avea loc preselecţia, iar piesele trebuie să poată fi folosite pentru o eventuală ediţie online în cazul în care normele de igienă sanitară din momentul respectiv ar împiedica în organizarea live a festivalului. Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate pe data de 5 mai prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent, precizează organizatorii.

Nu se percepe taxă de participare.

Festivalul va avea loc în perioada 10-13 mai, în primele trei seri măsurându-şi talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând opusuri din literatura muzicală maghiară în proporţie de minimum o treime din timp, alături de compoziţii din literatura muzicală românească şi/sau universală. Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere, iar în cazul instrumentiştilor piese solo sau duouri (exclus concerte).

Premiul primilor trei clasaţi constă în posibilitatea de a susţine un recital la unul din institutele maghiare din străinătate, precum şi premii în bani în sumă de 300/200/100 euro impozabili.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Potrivit sursei citate, spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti sau, în situaţia unei interdicţii de carantină, online, pe pagina de Facebook a institutului, pe 10-12 mai, începând cu ora 18,00. Festivitatea de premiere şi concertul de gală vor avea loc pe 13 mai.

"Şi în această ediţie aşteptăm votul spectatorilor, căci ei decid pe cine vor revedea, reasculta în cadrul unui recital integral la institutul nostru în ajunul Crăciunului", informează organizatorii.

Ediţia din 2021 a Festivalului Muzicii Maghiare este dedicată personalităţii lui Liszt Ferenc, cu ocazia împlinirii a 210 ani de la naşterea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.