Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep negocierile de aderare la Uniunea Europeană a Macedoniei de Nord

reuters
donald tusk

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Donald Tusk, a cerut marţi liderilor europeni să stabilească o dată pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Macedoniei de Nord, informează EFE, potrivit Agerpres.

''Acum este rândul vostru să faceţi ce trebuie făcut, pentru că Macedonia de Nord a făcut deja ceea ce trebuia să facă'', a declarat Tusk la Skopje, într-o conferinţă de presă comună cu premierul nord-macedonean Zoran Zaev.

Citește și: Adevarul despre pensii- Dan Barna aruncă bomba

Oficialul european a dat asigurări că Macedonia de Nord ''a făcut tot ceea ce trebuia să facă în ultimii doi ani pentru ca UE să înceapă negocierile, urmând recomandările Comisiei Europene''. De aceea, Tusk a cerut ca data începerii negocierilor să fie stabilită cu prilejul următorului summit al liderilor europeni, care se va desfăşura la Bruxelles în 17 şi 18 octombrie.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

Macedonia de Nord este candidat oficial la aderarea la UE încă din 2005, însă negocierile cu Bruxellesul nu au început, în principal din cauza disputei îndelungate cu Grecia pe tema numelui ţării, conflict care şi-a găsit rezolvarea în ianuarie.

În ultimii doi ani, guvernul nord-macedonean a încheiat acorduri cu Grecia şi Bulgaria pentru a soluţia chestiuni bilaterale esenţiale cu speranţa de a putea adera mai rapid la UE şi la NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.