Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep PROTESTELE în Moldova: Lumea se adună la Chișinău, Poliția a anunțat că este pregătită de orice - VIDEO

Inspectoratul General al Poliției se pregătește pentru eventuale proteste stradale. Șeful IGP, Alexandru Pînzari, a declarat, într-un briefing de presă, că a fost întărită paza instituțiilor de stat strategice, inclusiv a misiunilor diplomatice. Mai multe persoane s-au adunat în fața Procuraturii Generale și a Ministerului Afacerilor Interne din Chişinău, în fața ambelor instituții amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare din centrul capitalei fiind instalate corturi.

„Poliția va fi la datorie 24 din 24 de ore. Noi vom asigura toate măsurile pentru a menține ordinea publică. Îndemn toți cetățenii să păstreze calmul. Există speculații, vă rog nu vă dați provocați și conduceți-vă de prevederile legale. Colegii meu au întărit paza edificiilor statale. Dacă vor fi proteste, vom interveni pentru a asigura paza. Suntem apolitici. Au fost întărite posturile în preajma misiunilor diplomatice. Nu ne politizați acțiunile pe care le facem pentru a apăra ordinea de drept.”, declarat Alexandru Pînzari.

Citește și: Surprinzător! Obiectul pe care îl are Liviu Dragnea în celulă deși nu ar trebui

În această seară sunt instalate corturi în fața mai multor instituții ale statului și de mâine se anunță proteste. Fostul deputat Constantin Țuțu spune că mai mulți oameni vor veni la Chișinău și vor protesta față de noul Guvern învestit.

Astăzi, vicepreședintele PD, Andrian Candu a declarat că Partidul Democrat „își rezervă dreptul de a organiza proteste”, în contextul faptului că Igor Dodon refuză să dizolve Parlamentul, ceea ce, potrivit PD, este ilegal.

Mai mulți oameni ne-au comunicat că sunt obligați de primari să se prezinte mâine la protest.

Citește și: Atenție! Noul consilier al lui Dăncilă propune concedieri în sectorul bugetar

Amintim că astăzi a fost reluată ședința Parlamentului din 21 martie curent. Astfel a fost votată conducerea Parlamentului și a unui nou Guvern. În funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate astăzi se declară neconstituţionale.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură în plin pentru Carmen Dan! ‘Cutia Pandorei’ a fost deschisă, după uciderea poliţistului din Timiş

Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

În această seară, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional și decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

Citește și: Surprinzător! Obiectul pe care îl are Liviu Dragnea în celulă deși nu ar trebui .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.