Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe campania electorală pentru turul doi al alegerilor municipale, în Franța

rfi.fr
alegeri franta

În Franța se intră în cea de a treia etapă de relaxare a măsurilor restrictive și tot de luni se dă startul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor municipale. Scrutinul ar fi trebuit să aibă loc pe 22 martie dar a fost amânat din cauza epidemiei pentru duminica viitoare, pe 28 iunie, anunță romania-actualitati.ro.

Se organizează alegeri în 5.000 de localități care nu și-au desemnat, pe 15 martie, primarii și consiliile municipale, între acestea, capitala Paris și majoritatea marilor orașe. Din cauza epidemiei și a stării de urgență sanitare încă în vigoare numărul alegătorilor pe sens simultant în interiorul secției de votare va fi limitat, având prioritate persoanele vârstnice sau fragile. Fiecare birou de vot va fi dotat cu soluție de dezinfectare a mâinilor, iar toți cei prezenți vor fi obligați să poarte mască. Toate primăriile sunt obligate să se aprovizioneze cu aceste produse pentru a le pune la dispoziție membrilor secțiilor de votare și alegătorilor.

Citește și: VIDEO! Tânăr bătut și încătușat de polițiști live pe Facebook: ‘Trebuie să purtați mască de protecție și mănuși’

Este permis și votul indirect prin acordarea de procură unei persoane de încredere care să voteze în locul celor din categoriile vulnerabile, ce nu se pot prezenta sau se tem să se expună contactului cu prea multe persoane.

De asemenea, candidații vor avea o campanie electorală atipică, nu au voie să facă mitinguri și se pot întâlni cu un număr limitat de alegători în spațiile publice, se vor limita la afișajul electoral, la distribuirea de pliante, la convorbiri telefonice sau comunicări pe rețelele de socializare și, desigur, publicitate electorală și dezbateri în mass-media.

Competiția se anunță foarte strânsă în toate marile orașe, iar analiștii anticipează că modul în care primarii în funcție, care sunt și candidați, au gestionat criza sanitară, ar putea influența opțiunea alegătorilor.

La Paris sunt în cursă trei candidate: actuala primăriță socialistă, Anne Hidalgo, până acum favorita sondajelor de opinie, mai ales după ce a făcut o alianță cu ecologiștii, reprezentanta Partidului Republicanilor, dreapta tradițională, Rachida Dati, fostă ministru al justiției în timpul președintelui Nicolas Sarkozy, și reprezentanta Partidului prezidențial "La République en Marche", Agnès Buzyn, fostă ministru al sănătății până în februarie.

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

Premierul Édouard Philippe este favoritul cursei pentru primăria orașului Le Havre, în nordul țării, unde intenționează să revină la încheierea mandatului de șef al guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.