Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe Festivalul 'George Enescu': 3500 de invitați, 90 de concerte și peste 150 de soliști

http://www.telegrafonline.ro
Festival George Enescu

Peste 120 de concerte programate și alte zeci de evenimente conexe (conferințe, lansări de carte și expoziții), 3.500 de artiști invitați, 90 de concerte susținute doar în București, peste 150 de solişti, peste 60 de dirijori şi orchestre din 16 ţări - începe Festivalul Internațional George Enescu.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan a participat, sâmbătă, la conferința de presă dedicată începerii Festivalului Internațional George Enescu, alături de directorul artistic, dirijorul Cristian Măcelaru, violoncelistul Gautier Capuçon, primarul Capitalei, Nicușor Dan, managerul Artexim, Cristina Uruc, și Alexandra Gălan, PR Artexim, conform Mediafax.

A 26-a ediții a Festivalului Internațional George Enescu se desfășoară sub motto-ul „Generozitate prin Muzică I Generosity Through Music”.

Ediția poartă amprenta artistică și managerială a maestrului Cristian Măcelaru, director artistic al Festivalului, și a inegalabilului dirijor Zubin Mehta, în calitate de președinte onorific.

Evenimentul se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Ca de fiecare dată, Guvernul României finanțează acest eveniment cultural de anvergură, prin Ministerul Culturii care este producător. Suma alocată ediției din acest an este una mai consistentă față de ediția precedentă, în ciuda diminuării finanțării evenimentelor culturale prin Ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare. Festivalul Enescu se află în topul evenimentelor muzicale la nivel mondial, un statut obținut în ultimii 30 de ani de muncă asiduă și care arată parcursul nostru către marea scenă a artelor lumii unde România a început să fie din ce în ce mai prezentă. Fără îndoială, Festivalul este rezultatul unui efort colectiv atât din partea statului reprezentat de Președinția României, Guvern, Ministerul Culturii și Primăria Municipiului București, cât și a sferei private, prin companii și ONG-uri, care sprijină consistent întreaga organizare și buna desfășurare a acestui maraton muzical ale cărui cifre sunt impresionante: 4 săptămâni de festival, desfășurat în București și alte 16 orașe din România, peste 120 de concerte programate și alte zeci de evenimente conexe (conferințe, lansări de carte și expoziții), 3.500 de artiști invitați, 90 de concerte susținute doar în București, peste 150 de solişti, peste 60 de dirijori şi orchestre din 16 ţări”, spune ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Ministrul a mai spus că artele sunt, fără echivoc, „cel mai bun ambasador al oricărei națiuni”, iar „România strălucește prin Festivalul Enescu”.

„Una dintre priorităţile din acest an ale Festivalului Internaţional George Enescu este facilitarea accesului la muzică şi cultură a unui public cât mai larg, provenient din medii cât mai diverse, un deziderat al mandatului meu pe care îl susțin prin finanțările deja acordate și prin programele și proiectele ce vor urma. Dintre cele 6 serii de concerte (Mari Orchestre ale lumii, Concertele de la Ateneu, Concerte de la miezul nopţii, Enescu şi contemporanii, Orchestre româneşti, Concerte pentru familii şi copii) propuse în programul Festivalului, cea de Concerte pentru familii şi copii este deja sold-out. Mă bucură nespus acest lucru și îl felicit din inimă pe maestrul Cristian Măcelaru, director artistic, pentru această idee care s-a dovedit a fi una nu doar inspirată, ci chiar necesară”, a mai spus Raluca Turcan.

Potrivit ministrului Culturii, Festivalul Enescu rămâne cel mai prestigios ambasador cultural al statului român, „un recunoscut purtător de mesaj al valorilor noastre spirituale și al capacității unei națiuni de a traversa cu reziliență contexte dificile, ridicându-se prin excelența muzicii și puterea culturii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.