Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe NATO un război? Șeful alianței: 'Dacă se va dovedi a fi fost un atac deliberat la gazoduct, va primi un răspuns unit și determinat din partea NATO!'

politico.eu
Jens Stoltenberg NATO

Începe NATO un război? Șeful alianței: 'Dacă se va dovedi a fi fost un atac deliberat, va primi un răspuns unit și determinat din partea NATO!'

Secretarul general al ONU a declarat că alianța va răspunde într-o manieră determinată dacă se va dovedi că gazoductul dintre Estonia și Finlanda a fost avariată într-un atac deliberat, informează Rador Radio România.

Jens Stoltenberg a făcut aceste afirmații înaintea unei întâlniri a miniștrilor Apărării din cadrul alianței NATO. "Lucrul important acum este stabilirea a ceea ce s-a întâmplat și modul în care s-a putut întâmpla acest lucru. Dacă se va dovedi a fi fost un atac deliberat la adresa infrastructurii critice a NATO, acest lucru va fi unul grav, dar va primi un răspuns unit și determinat din partea NATO".

Vezi și: (Hartă) A izbucnit un posibil caz Nord Stream II. Șefa Comisiei Europene, ieșire în forță: 'E al doilea caz!'

Context

Un gazoduct submarin şi un cablu de telecomunicaţii care leagă Finlanda şi Estonia pe sub Marea Baltică au fost avariate în ceea ce ar putea fi un act deliberat, a declarat marţi guvernul finlandez. La rândul său, Estonia a demarat o investigaţie privind defecţiunea cablului de comunicaţii care o leagă de Finlanda pe sub Marea Baltică, a anunţat marţi seara târziu premierul estonian Kaja Kallas, relatează Reuters, informează News.ro. Lungimea părții subacvatice a Balticconector de la Paldiski în Estonia la Inkoo în Finlanda este de 77 kilometri. Gazoductul a început să funcționeze în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.