Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe procesul a 61 de muncitori şi sindicalişti care au protestat pe şantierul noului aeroport din Istanbul

The Financial Express
Turcia steag

Procesul a şaizeci şi unu de muncitori şi sindicalişti urmează să se deschidă, miercuri, la Istanbul în legătură cu protestele care au avut loc la şantierul unui nou aeroport în construcţie în metropola turcă, informează agenţia dpa preluată de Agerpres.

Treizeci şi unu dintre ei au fost arestaţi în septembrie când forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa manifestanţii. Restul de 30 au fost eliberaţi în aşteptarea procesului, scrie sursa citată.

Acuzaţiile împotriva inculpaţilor includ încălcarea drepturilor altor muncitori şi a regulilor privind demonstraţiile.

Avocatul Necdet Okcan a declarat că se aşteaptă ca toţi inculpaţii să fie eliberaţi, adăugând că "ei nu ar fi trebuit să fie de la bun început reţinuţi".

Protestele de pe şantier au fost organizate ca răspuns la condiţiile de viaţă precare, hrana necorespunzătoare, problemele cu salariile şi mai multe accidente mortale cauzate de lipsa măsurilor de siguranţă.

Construcţia aeroportului a provocat în total de 52 de accidente mortale în ultimii cinci ani, potrivit cifrelor oficiale consultate de agenţia germană de presă marţi.

Grupurile de apărare a drepturilor omului au criticat detenţiile.

"Eliberaţi-i, reinstalaţi-i la locul lor de muncă, renunţaţi la acuzaţii", a scris pe Twitter Emma Sinclair-Webb, directorul Human Rights Watch Turcia.

Prima fază a aeroportului a fost inaugurată de preşedintele Recep Tayyip Erdogan pe 29 octombrie. El a refuzat până acum să comenteze asupra condiţiilor de muncă la locul de construcţie a aeroportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.