Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe PROCESUL: Fost primar, judecat pentru abuz în serviciu privind finanțarea 'Poli'

ebihoreanul.ro
justitie

Tribunalul Timiş a dispus, miercuri, începerea judecării fostului primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a viceprimarul Adrian Orza şi a secretarului Ioan Cojocari, alături de alţi opt angajaţi ai municipalităţii, pentru abuz în serviciu sau complicitate la săvârşirea respectivei infracţiuni în cazul finanţării Clubului de fotbal Poli Timişoara, când acesta era condus de Marian Iancu. 

Instanţa a respins "ca nefondate, excepţiile formulate de inculpaţii Smaranda Haraciu, Staia Marin, Pintilie Alina, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Mihalache Violeta, Dumitru Mariana, Cojocari Ioan, prin apărători, cu privire la legalitatea actului de sesizare a instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală" şi "constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul (...) DNA Timişoara''.

Soluţia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoara în termen de trei zile de la comunicare, potrivit agerpres.ro.

Augustin Zegrean se gândește să revină în politică: Ar vrea să fie senator / VIDEO


Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Smaranda Haracicu, Violeta Mihalache, Delia-Ileana Dumitru, au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Adrian Orza, Mirel Munteanu, Alina Pintilie, Mariana Dumitru vor fi judecaţi pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Martin Staia şi Nicuşor Miuţ, pentru aceeaşi faptă de complicitate însă în formă continuată. Toţi cei 11 inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de libertate. 

Procurorii DNA au reţinut că acordarea unor sume de bani ''în mod abuziv şi contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timişoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timişoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunităţii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanţarea fiind ilegală''.

Zi SPECIALĂ pentru primarul Capitalei


Un raport al Curţii de Conturi a arătat că finanţările pentru clubul timişorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judeţean şi Primăriei Timişoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei. 

DNA Timişoara i-a pus sub acuzare pentru abuz în serviciu şi pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, precum şi pe secretarul administraţiei judeţene din perioada respectivă, Petrişor Nădăştean, tot pentru finanţarea Poli Timişoara, prejudiciul creat în acest dosar ridicându-se la 9,5 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.