Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe războiul nuclear? Serghei Lavrov: 'Avioanele F-16 în armata Ucrainei o să fie considerate de noi drept o amenințare în sfera nucleară!'

News.ro
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a echivalat prezenţa aeronavelor F-16 în Ucraina cu o amenințare nucleară, informează TASS, relatează Rador.

Ministrul rus de externe a remarcat că Washingtonul creează riscurile unei confruntări armate directe cu Moscova. Prin însuși faptul că în Ucraina vor exista avioane de luptă F-16 capabile să transporte arme nucleare va fi considerat de Rusia drept o amenințare din partea Occidentului în sfera nucleară, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat pentru ziarul Lenta.ru.

„Drept exemplu al unei evoluţii extrem de periculoase pot servi planurile SUA de a transfera avioane de luptă F-16 către regimul de la Kiev. Am informat puterile nucleare ale Statelor Unite, Marii Britanii și Franței că Rusia nu poate ignora capacitatea acestor aeronave care pot transporta arme nucleare. Niciun fel de asigurări nu pot ajuta în acest caz. În cadrul ostilităților forţele noastre armate nu își vor da seama dacă unele aeronave de acest tip sunt echipate sau nu cu arme nucleare. Însuși faptul că astfel de sisteme apar în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei va fi considerat de noi drept o amenințare în sfera nucleară din partea Occidentului', a subliniat Lavrov.

După cum a remarcat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, Statele Unite și sateliții săi din NATO creează riscul unei confruntări armate directe cu Rusia, care este plin de „consecințe catastrofale”. În Occident, potrivit lui Lavrov, aceștia întreprind acțiuni care obligă, iar și iar, Rusia să evidențieze riscurile de natură strategică, care sunt generate de o politică agresivă antirusească. Ministrul rus a subliniat, din nou, că, de fapt, condițiile de utilizare ale armelor nucleare de către Rusia sunt descrise în doctrina militară.

România pregătește piloți pe F 16

În România va fi înființat un centru regional pentru instruirea piloților care operează pe avioanele militare F-16 (mai multe aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.