Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe rocada în centrele de pregătire pentru medicii rezidenţi; Ce au de făcut pentru schimbarea centrului

SANADOR
sanador operatie inima sala spital medici

Medicii rezidenți care vor să schimbe centrul de pregătire trebuie să depună cererile la direcțiile de sănătate publică (DSP) în perioada 4-16 septembrie, în condițiile în care Ministerul Sănătății va organiza luna aceasta a doua sesiune de schimbare a centrelor de pregătire  pentru rezidenți din  acest an, potrivit 360MEDICAL.ro.

La nivel național sunt disponibile, în centrele universitare din țară, 1.856 de locuri, cele mai multe în București, Timișoara și Cluj.

Afișarea solicitărilor aprobate se va face pe site-ul Ministerului Sănătății în 30 septembrie, iar schimbarea centrelor de pregătire va fi operațională din 15 octombrie.

Citeşte şi: Cum ajungem să avem plastic în organism; Ce descoperire au făcut cercetătorii

'Depunerea  cererilor se va face la direcţiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea pregătirii în perioada 4 septembrie 2019-16 septembrie 2019, inclusiv', a precizat ministerul, într-un anunț.

Pentru această sesiune de schimbare a centrelor de pregătire au fost stabilite șapte criterii pe baza cărora se vor analiza solicitările: anul de rezidenţiat ( VII, VI…. I); unic susținător al unui copil minor;  soț/soție cu loc de muncă în centrul universitar solicitat şi având în îngrijire copii; soț/soție cu loc de muncă în centrul universitar solicitat; locuinţă în centrul universitar solicitat sau la mai puțin de 100 km; părinţi bolnavi sau alte persoane în întreținere în centrul universitar solicitat și cadru didactic în centrul universitar solicitat.

Citeşte şi: Un cercetător român este finanţat de UE pentru proiectul său legat de secvenţierea ADN-ului; Cum a convins Uniunea

Ultimul criteriu este unul nou, nefiind valabil la precedenta sesiune, din primăvară.

'În situaţiile în care numărul solicitărilor depășește numărul de locuri anunţat, cei în cauza pot  beneficia de detaşări pentru module de pregătire pentru care capacitatea de pregătire nu este depăşită', arată anunțul.

Legislația actuală prevede că, în vederea schimbării centrului de pregătire, rezidenții trebuie să prezinte avizele conducerii universităţilor de medicină şi farmacie din centrele implicate, avizul direcției de sănătate publică şi al unui coordonator de program, respectiv director de program în specialitatea în care sunt confirmați, din centrul universitar în care urmează să se pregătească.

În schimb, rezidenţii în medicină de familie trebuie să prezinte doar avizul direcțiilor de sănătate publică şi al coordonatorilor de program, de plecare şi de primire.

'Rezidenţii pe post vor prezenta și avizul unității sanitare cu care au încheiat contract individual de muncă pe durată nedeterminată. Toți solicitanții vor prezenta acte justificative privind motivele cererii', se precizează în anunț.

Datele prezentate de minister arată că la nivel național sunt disponibile 1.856 de locuri în centrele universitare, din care cele mai multe (631) în București. Capitala este urmată, în funcție de numărul de locuri disponibile pentru rezidenți, de Timișoara (244 locuri), Cluj  (196) și Târgu Mureș (148).

La polul opus, cele mai puține locuri disponibile sunt în Arad (21), Sibiu (43), Brașov (49) și Oradea (95).

Este a doua sesiune de schimbare a centrelor pentru rezidenți din acest an. La prima sesiune, organizată în perioada martie-aprilie, au fost disponibile 2.456 de locuri în centrele universitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.