Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe testarea pe oameni a unui vaccin produs în Italia

gov.uk
coronavirus

Testarea pe oameni a vaccinului italian Rottapharm-Takis începe din 1 martie. În prima fază vaccinul va fi testat pe 80 de voluntari, iar în cea de-a doua pe 200. Testarea începe din 1 martie la spitalul San Gerardo din Monza, spitalul Spallanzani din Roma și la Institutul Pascale din Napoli, scrie La Stampa.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

Marina Cazzaniga, directorul Centrului din Monza, a declarat că strângerea adeziunilor pentru experimentarea vaccinului a început în august, iar acum studiul a primit autorizația AIFA și a Comitetului de Etică al Institutului Spallanzani.

Prima fază de testare va implica aproximativ 80 de persoane, „toți voluntari sănătoși” de diferite vârste, în timp ce în faza a doua se va ajunge la aproximativ 200 de voluntari.

Potrivit prof. Paolo Bonfanti, profesor asociat de boli infecțioase al Universității Bicocca din Milano, „vaccinul este inovator deoarece, spre deosebire de altele testate, nu folosește un vector viral pentru producerea de anticorpi, cum ar fi un adenovirus inactivat, ci este alcătuit dintr-un fragment de ADN care, odată injectat în mușchi, stimulează o reacție imună care previne infecția”.

Mai mult, vaccinul ar putea deveni important în contextul în care există posibilitatea modificării acestuia prin adaptarea la apariția variantelor noi de virus.

Autorităţile italiene spuneau, în ianuarie, despre primul vaccin produs în Italia, de către compania ReiThera, că a demonstrat că este sigur în faza 1 de testare şi a indus un răspuns imun pe subiecţi. 92,5 % dintre cei vaccinaţi aveau niveluri de anticorpi detectabili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.