Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începerea școlii, sub semnul întrebării: Val de concedii medicale și de cereri de scutire (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Cursurile ar trebui să se reia în școli începând cu 14 septembrie, însă, deși mai sunt doar două săptămâni până la acest moment, încă există numeroase necunoscute legate de produrile care vor trebui urmate pentru prevenirea răspândirea coronavirusului. În aceste condiții, numeroși profesori, dar și părinți, intenționează să absenteze de la deschiderea școlilor, potrivit unor surse din învățământ.

În condițiile în care există mii de profesori peste 60 de ani sau cu diverse boli cronice, numeroase cadre didactice intenționează să-și ia concediu medical la începerea școlii, cel puțin două săpămâni, până la lămurirea situației. Există temerea că în școli vor apărea rapid focare de COVID, ceea ce va duce la închiderea școlilor.

Situația nu este foarte diferită nici în rândul părinților. Potrivit surselor din învățământ, directorii de școli se confruntă cu un val de solicitări din partea părinților care nu vor să-și dea copiii la cursuri în primele săptămâni. Există și situații extreme, de părinți care au optat pentru retragerea copiilor din sistemul public de învățământ, considerând umilitoare și traumatizante măsurile anunțate, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii tot timpul și panourile de plexiglas în jurul băncilor. O asemenea mișcare nu poate lua însă amploare în România, în condițiile care care sistemul de homeschooling nu este reglementat, iar părinții pot apela doar la școli din afara țării.

Vicepremierul Raluca Turcan afirma în urmă cu două zile că Guvernul deţine date conform cărora peste 60 la sută dintre părinţii cu copii de vârstă şcolară îşi doresc ca aceştia să revină în bănci în noul an şcolar, "evident, cu măsurile de protecţie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.